Українська культура.

Чим більше вивчаєш українську культуру та історію тим більше дивуєшся її насиченості і довершеності. Сьогодні на жаль не створено державних груп науковців, які б могли поглиблено вивчати і визначити системно, упорядкувати і авторитетно затвердити хід України і розвиток українських подій. Але про дещо можна впевнено сказати вже сьогодні.

Наприклад. Ми сьогодні масово поклоняємося і визнаємо майстерність східних єдиноборств. Але ж в Україні за часів козацтва існував той же принцип. Козаком стати міг далеко не кожний чолов«яга, для цього потрібно було до 7-и років підготовки! Сама система духовно-фізичної підготовки ділилася на розділи, (у східних єдиноборствах — дани) і звання „козак“ в цій системі було далеко не останнім, найвищим рівнем були характерники. То он воно як!
Сьогодні нас дивують зі школи в підручниках про найперші в світі французькі буржуазні та демократичні революції, а про те що Україна за цими правилами жила споконвіку і найдовершенішим показником цього був устрій Запоріжської Січі. Ні гу-гу?

Сьогодні нас українців цькують що ми „окраїна“, але вже зараз можна твердо сказати що саме ми є правонаступниками Київської Русі! І беззаперечним доказом того є наявність стольного града Києва на нашій території. І навіть більше! Саме Росія пішла від Київської Русі, тобто від України, а не навпаки! Так-так. Саме під час монголо-татарського іга, більш харизматичні і нетерпимі до завойовників русичі, кидали все і йшли з Київської Русі далі на північ в пошуках кращої долі. Де злившись з місцевим населенням і утворили нову державу. Їх нинішній характер і менталітет є доказом цього. Практично до 16-го століття Росія називалася Московським Царством, звідки власне й ганебна кличка „москалі“. І трохи раніше, десь приблизно в цей же період, було вже поняття „Україна“, тобто про ніяку „окраїну“ і йтися не може! Навпаки, в самій назві держави сусіднього народу „Росія“, закодована суть, зміст і порядок їх походження, тобто „Русь і я“, йдеться про Київську Русь, і від того нинішня назва — Росія. Он воно як! І все це не для образ, а для відома!

Сьогодні ідеологічно більш сильними державами свідомість України і українців просто забивається! А як відомо, раби на подвиги не здатні! Будь-яке звершення розпочинається з поваги і впевненості до себе і в собі! І держава б, у вигляді клерків вищих рангів, мала б це розуміти і щось робити для цього, а не спокійно ковтати докори сусідів і мовчки сприймати копняки. Саме з розуміння того, що всі ми, проживаючі на території України, є УКРАЇНЦІ і що нам є чим гордитись, і є за що поважати себе! Можна будувати СВОЮ СИЛЬНУ, ПОТУЖНУ і ВПЛИВОВУ ДЕРЖАВУ, а не бути до цих пір казна-чим!

Я б можливо й промовчав, але, завбачуючи настрої і висловлювання сусідів, підкреслю. Всі ми ще й зараз пам»ятаємо чеченську війну, саме на цьому прикладі можна показати все! З одного боку чеченський народ. Хай він там який не є, але він добре знає свою історію в межах своїх родів і це їм дає можливість знати її в цілому про свою країну, і саме це їм дає поваги, сили і наснаги боротися за свої права. І цього б нам у них не заважало повчитися, бо ми сьогодні глузуємо і з своїх пісень, і з вишиванок, і з мови, і з усього українського, бо не знаємо свого роду, не знаємо своєї історії, тому й поваги не маємо до себе! Обгадить, звісно, можна без виключення все. Але яким буде твоє національне обличчя і чим ти будеш відрізняться від інших народів світу? Хто над цим хоч колись замислювався?
Але знову про Чечню. Уявіть собі Чечня, в масштабі, на карті, менше п«яти копійок і ставила в „позу“ цілу Росію, і не раз! Здоровеннійшу державу! От він дух! От що головне! Але цей приклад не для того щоб образити росіян. Бо саме Чечня, точніше чеченська війна, дала Росії грамотного президента Путіна, який вже зумів їх роз»єднати і змусив битися між собою. І якби не та війна, певно що Росія й до цих пір плюхалась би як лайно в ополонці. Так як власне продовжуємо робити це ми — українці. З іншого боку показовим для всіх, в тому числі й для нас, є їх пропагандистсько-ідеологічна робота. Зауважте, по-суті загарбницька війна Росії в Чечні видається не інакше як подвиг і «скорбь» російського народу! І їх люди щиро вірять в свою правоту, їх вдало поставлена інформаційна робота, навіть нас змушує їм співчувати! Он як! Хоча по-суті Чечню, навіть не в приклад Криму, населяє переважно один — чеченський народ, і їх війна є їх війна — за їх волю, за їх свободу і тому їх боротьба, в принципі, не може бути осудною! Мати свободу це їх право! Та ба, чудеса технослова росіян дають зворотний результат і очікування.

Я це зараз до чого. Росія свої фішки, посередництвом «Русского единства», зараз закидає в Україні з метою розділити її, і можливо потім частинами поглинути, але того сама не зважає, що якщо взяться за них, то їх розділити буде значно простіше, бо то є Федерація, а ще простіше буде їх розділити на християн і мусульман і литиметься там кров ріками! Бо вони все-таки характером «круче». Я зараз не закликаю до цього, Боже збав. Але потрібно розуміти, що за всі будь-які гріхи, згідно законам езотерики, прийдеться всеодно відповідати і державам і людям, хочемо ми того чи ні.

Нам зараз Росія закидає націоналізм, але воістину «в чужому оці бачимо смітинку, а в своєму й колоди не видно». Хто б говорив, а хто б і помовчав. Чи то не по Москві не так давно, під час заворухи з кавказцями, ППСники ходили взводами і мало не ротами? Чи то не в Росії процвітає відкрито не те що націоналізм, а просто дикий шовінізм? Саме шовінізм! В Україні, на відміну від Росії, не б«ють ні чорних, ні смуглих, радше навпаки буває. Зате будь-який здоровий прояв українця до свого рідного і національного в своїй же країні, трактується як націоналізм, навіть прихильність до своєї мови виявляє вже нездорову увагу! Здоровий націоналізм, повага і любов до всього рідного то є дуже добре! І влада Росії те не аби-як розуміє, бо попри, повторюю, прямо-таки відкритий шовінізм, з погромами так званих „чорних“ ринків і т. д., особливо не заперечується. Бо були б проти, то вже б давно просто розчавили своїх нацистів, машина в них добра і налагоджена вже віками, та й благо, ссилать є куди.
Отже, то є не що інше як політика подвійних стандартів, в себе напоказ ОМОН, а в нас в Україні „единвтва“.

Люди будьте безпристрасними, не ведіться ні на що. Будьте собою і думайте власною головою!
  • 0
  • 16 мая 2011, 12:41
  • Patriot
  • 2331

Комментарии (8)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Киевская русь — это не украина. Русь — россия))))). Хотя убогие, закомплексованные народцы любят присваивать чужие достижения.
avatar

Korrec

  • 16 мая 2011, 14:23
+
0
Слухай, корік, а ти часом не забанений наш давній друг попокардс?
avatar

Patriot

  • 16 мая 2011, 18:41
+
0
забаненнй? прикинь а не все работают в галичанской пропаганде. И сидят тут отвечают на твою чушь. Как побачив сразу вошел)))))) А да, ваш день гнева сдулся. патриот, ты хоть зарплату получил? Или кинули тебя? Проект то себе не оправдал
avatar

Popocarsd

  • 16 мая 2011, 23:44
+
0
Опача, живий і цілий. Дуже радий тебе бачити, а то вже був аж засумував за тобою та за твоїми коментарями.

І так на всякий випадок, День гніву не тільки мій, а рівно настільки ж і твій, бо ти теж тут, тобто за її рахунок (України) живеш, жреш, п"єш і паскудиш теж. Чи тобі Расєя начисляє?

Цей день і інші подібні заходи, рівно кожного, проживаючого тут.
avatar

Patriot

  • 17 мая 2011, 10:49
+
0
І ще одне, теж на всякий випадок.

Щоб бути українцем не обов«язково бути з Галичини, або стелитись під чиюсь пропаганду. І тобі б теж не завадило дорости до такої „чуші“.
avatar

Patriot

  • 17 мая 2011, 11:17
+
0
паранойя
avatar

Korrec

  • 16 мая 2011, 23:53
+
0
Доктор, піди історію почитай, зокрема про Київську Русь. Тільки не одного когось із своїх «богів», а різні її варіанти і спробуй сам визначити істину.

Дивишся в Росії на їх нациків — спроможні хлопці, а на днях показували представника «Руского единства», ну просто капєц. Вишуканий холоп і посіпака, навіть морда тупа.

І ще одне. Я не проти будь-яких єдінств чи то російських, чи то будь-яких, але зваж, ні одна діаспора, принаймні українська, не втручається в справи держави в якій живе, тим паче на користь своєї держави! А от ви тут собі це дозволяєте. І знову збираєтесь їхати у Львів разом з харків«янами щоб знову все спаскудити.

Так от тут виникає питання, хто для України становить більшу загрозу сепаратизму львівська „Свобода“, чи ваше „Русское единство“?
avatar

Patriot

  • 17 мая 2011, 11:10
+
0
А і тобі ще, корік, ти не переймайся, Фаріон ніхто не вибере. Бо то такі ж ідіоти як і «Руское единство» тут. На виході нічого путнього, так, урвать локальних привілегій.

Свідомих людей в Україні набагато більше, і ні одним, ні другим тут нічого не світить. Треба шукати щось спільне і з того зможе щось вийти.
avatar

Patriot

  • 17 мая 2011, 11:36

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.