Купи справку.

Чи ненайбільшим лихом нашої економіки являється те, що держава дозволила різним, раніше державним, установам і організаціям заробляти самим собі гроші. Відтак і виходить, що нині виготовити, зробити чи виростити щось це саме найпростіше і найдешевше в системі товарообігу. А от отримати всі дозвільні документи і отримати дозвіл чи можливість реалізації своєї продукції оце і є головний козир всієї справи, саме найтяжче, як морально так і фінансово.

Нещодавно янукович дав розпорядження миколі яновичу піздравляю скоротити близько 12000 довідкомайструючих і довідкопродаючих устанав, але це не більше ніж вода в пісок, бо ця система зжерла Радянський Союз і зараз продовжує дожирати і жерти його уламки. Тим більше що створена вона була соціалами для одного порядку, а зараз вже зовсім інший! А вона все та ж. Нині вона до капіталізму, все одно що корові сідло, або колеса від КамАЗа, а сідло від унітазу. І яка б влада не була, хто б до неї не приходив, система залишається! Їй байдуже. Спочатку «помаранчеві» при владі лякали «голубих», тепер «голубі» саджають «помаранчевих», а потім прийдуть які-небудь фіолетові посадять на палю обох, але самі теж нічого не доб«ються. Бо система не дасть! Їй чхати хто був на горі вчора, хто сьогодні і хто буде завтра, вона здолає всіх, доки не зміниться сама!


Чому б, наприклад, нині не брати від кожного виробника і всякого бізнесмена до держбюджету економічно обгрунтовану частину, чи то десятину, чи то четвертину від його прибутку, а всі решту дозвільних контор не посадити на бюджет? Щоб у них була фіксована ставка, а не власний „бізнес“ на справках, дозволах і перевірках. А людям дати змогу нормально і спокійно працювати. Бо саме від цього нині Берлусконі і Ангела Меркель ходять „в люди“ в костюмах маде ін юкрейн, тобто виготовлених в Україні, а ми тут в китайській рванині! Чому так? І далі буде гірше, бо апетити ростимуть!

Чому б нині, коли вже розвалили колгоспи і навіть ферми розтягли по норах, а землю розділили людям на паї, не дати б тим людям бажаючим чи то в оренду, чи то в кредит, під частину урожаїв, по вітчизняному тракторцеві з відповідними причандалами? Тим паче що така можливість є! Харківський тракторний завод (ХТЗ) ого-го!
Якусь цільову програмку, невеличкий тракторець бажаючому і вперед! В кожному районі по заготконторі, пустуючих будівель валом, і збирати туди частку урожаю в рахунок розрахунку за кредит, або й весь урожай бажаючих брати по східній ціні. А потім нам на прилавок, а надлишок в Эвропу без ГМО. Що не можливо? Чи багато для цього треба? Облиште.
То чи б ми ото тут їли в аграрній державі, в житниці Союзу китайську кормову гречку, єгипетську картоплю і польське сало невідомих якостей?
  • 0
  • 13 июня 2011, 22:42
  • Patriot
  • 1707

Комментарии (0)

RSS свернуть / развернуть

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.