Щодо хреста.

Нехотілось би бути нав«язливим і повторюватись, але все-таки ризикну. У всій цій ситуації надто багато питань на які немає однозночної відповіді. А ті наявні відповіді які намагаються підігнати під ситуацію протилежні сторони, виглядають надто сумнівними.

З одного боку.
На сьогоднішній день мало кому потрібні ті хрести, зрештою як і сама релігія, особливо молоді. Сама наявність хрестів абсолютно ніяк не змінює обстановку в Криму. Хоч би й натикать їх поряд з кожним кілометровим хрестом по всьому Криму то це всеодно нічого не варте в порівнянні з тим що татари захоплюють всі керівні і більш-менш значущі соціальні гілки нашого життя. Краще б козаки зайнялись вихованням і підготовкою молоді яка б змогла в перспективі створити гідну конкуренцію татарам.

З другого боку.

Те що весь клопіт із-за якогось квадратного метра придорожної обочини — повна дурня. І всі ці якісь суди, якась судова тяганина не більше ніж фарс і окозамилювання.

З третього боку.
Я звісно в цьому хочу помилятися, але як варіант, виглядає правдоподібним і я хочу його викласти.
Козаки в своїй подальшій перспективі не збиралися зупинятися хрестом на джанкойській трасі, в майбутньому в їх плани входила постановка ще двох хрестів: один біля Коктебеля і один в Ордженікідзе. Хай по кількості заселення цих селищ татарами це і не Білогорськ, але їх там також вистачає. Тобто козаки свідомо йшли на конфлікт. Факт! Тепер на чиєму утриманні знаходяться козаки? На утриманні Московського Патріархату, або принаймні через нього, і являються явно проросійською організацією. Щоб це могло означати? Навіщо в Криму ця колотнеча і кому вона потрібна? Україні? Ні! Їй самій би як-небудь випутаться з того лайна в якому сидить, не те щоб створювати собі нові проблеми. Татарам? Ні! Їм ще не час. Вони самі вийдуть, але коли буде вигідно їм, і коли вони будуть до того готові. Із зацікавлених залишається хто? Правильно — Росія. І певна частина населення Криму певної, а скоріше непевної категорії. Спровокувати татар, затіяти більш-менш маштабну різню і справа в кишені. А те що саме татари різатимуть слов»ян, а не навпаки, сумніватися не приходиться. Бо ж наших навіть на п«янку оперативно не збереш не те щоб щось. Також думаю ні для кого не секрет, що українська армія, з „легкої“ руки своїх же владних керівників та олігархів, загнана в глухий кут. Поки збереться то й світу мало. А тут тобі і „брат“ тут як тут. Хопа і є! Доречі їхні війська не лише в Севастополі і навіть не тільки в Феодосії. А далі все по грузинському сценарію. „Ніхрєна сєбє нашіх б“ют, мі нє можєм стоять в старане, мі прішлі нє завайовивать а памагать вам і защіщать сваіх граждан». Цьому їх вчити не треба, щодо таких оборудок в них багатий досвід. А далі швиденько надають по соплях одним і другим, і з урахуванням того що в Криму проросійськи настроєних жителів десь відсотків 60. Швиденько якийсь паршивий референдик і Крим — гудбай амеріка гов.

Це лише мій погляд і лише як версія. В чому я звісно хочу помилятися. Я також небажаю виглядати очманілим русофобом, але опікшись раз на гарячому на холодне дуть будеш. Іншого виправдання таким оскаженілим діям як козаків так і силовиків просто не бачу. Щоб дійти до такого потрібні надто серйозні на те причини. І цей варіант, заради свого ж блага, також випускати з поля зору не слід.
  • 0
  • 05 июля 2011, 00:07
  • Patriot
  • 2221

Комментарии (12)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Я не знаю всіх нюансів конфлікту, але мене як неправославного ы нехристиянини дратують дуже всі ці хрести на вїздах в населені пункти. Якої холєри мене обгороджують тими хрестами? Ставте їх у себе на городі… Чи на кладовищі… Чи біля церкви… Нарешті, виберіть місце, з владою погодьте і ставте… Нащо обгороджувати город, в якому живуть різні люди?! Природньо, що татар це теж дратує.
Коротше, промосковські сили займаються звичними провокаціями…
avatar

Jaro

  • 05 июля 2011, 21:23
+
0
Шановнiй пановэ!
Насчет «промосковских сил» вы немного погорячились. Дело в том, что вы рассуждаете сильно устаревшими категориями. С приходом к власти на Украине Партии Регионов про так называемые «промосковские силы» можете забыть навсегда. Они больше не нужны. Теперь все так называемые оппозиционные силы, от партии Тягнибока до Витренко находятся на балансе ПР и будут театрально изображать видимость демократии, то бишь отрабатывать полученные гонорары. Как собственно, это и должно быть в демократическом государстве. Россия же, раздираемая внутренними противоречиями и гигантским количеством социально-политических и экономических проблем, стоит на грани гражданской войны и в такой ситуации поддерживать на Украине «промосковские силы» она более не в состоянии, да это уже и никому не нужно. На Крым уже давно махнули рукой и никто его присоединять обратно не собирается. С уходом Лужкова полностью прекратилось финансирование Севастополя, русской общины гна Цекова и многих других бывших пророссийских организаций в Крыму. На всё это, просто тупо нет средств. Закрылись многие совместные проекты, фестивали и прочие мероприятия, с которых раньше иожно было хоть что-то урвать. Под российско-украинские взаимоотношения подведена жирная черта, в виде обоюдной договоренностей Медведева и Януковича о том, что Украина продлевает на 25 лет базирование ЧФ на своей территории, а Россиия взамен обязуется полностью прератить свое влияние на политические силы внутри самой Украины и вообще совать свой нос в её внутренние дела. Позиции ясные, понятные и взаимовыгодные.
Так что, теперь каждый сам по себе и у каждого свои пути, Украине — в НАТО и Европу, России — к войне и разрухе!
avatar

ser_fin

  • 05 июля 2011, 23:00
+
0
Загалом згоден, інтерес Москви до України і Криму дещо спав, хоча й не зовсім.
Однак це зовсім не спростовує того, що в Криму, зокрема, є багато промосковськи (і, що цікаво, одночасно антиукраїнськи) налаштованих.
А доля Росії дійсно буде незавидною, якщо вони не скинуть із себе совковий і реваншистсько-імперський лантух…
avatar

Jaro

  • 06 июля 2011, 13:00
+
0
Ну в якійсь мірі і так. Але такий розклад тільки починає набирати такі оберти і покищо ще недуже впливає на ситуацію. А от інерція запущеної машини раніше, ще надто сильна. Її результати повсюди, навіть тут на блозі без прихвоснів ідиотизму ніяк не обходиться.
avatar

Patriot

  • 06 июля 2011, 07:16
+
0
Да, это дело времени, конечно. Но не такого уж долгого. Лет 5-7 и «народ» поймет, что России на них, на Крым и вообще на всю эту «русскую идею» наплевать. Нынешняя Россия это стопроцентное дитя неокапитализма, демократии и там, где деньгами не пахнет, она (Россия) туда даже не повернется. Уже сейчас очень многие, т.н. русскоговорящие Крыма понимают, что России нет до них абсолютно никакого дела. Яркий, наглядный пример вчерашнее грубое заявление российского консула в Симферополе журналистам, в котором консул назвал казаков и вообще, всех русскоговорящих Феодосии провокаторами и что ни о какой поддержки или помощи им не может быть и речи. Это внутреннее дело Крыма и Украины и Россия в это вмешиваться не будет, заявил г-н Андреев. Так что всё складывается очень хорошо для Украины и в этом смысле, пан Янукович на сегодняшний день, самый наилучший из всех президентов и именно благодаря Януковичу, проблема русско-говорящих и вообще, всего русского в Крыму, вскоре исчезнет естественным образом.
avatar

ser_fin

  • 06 июля 2011, 11:16
+
0
Да, в реальності оцінки обстановки Вам не відмовиш. Але при цьому ще також потрібно зрозуміти тим людям де вони живуть, ким вони є і до кого відносяться. Тільки тоді ми почнемо ткати нове краще покривало, а не перетягувати старе та дране з одного боку в інший.
avatar

Patriot

  • 06 июля 2011, 11:40
+
0
Да, в реальності оцінки обстановки Вам не відмовиш. Але при цьому ще також потрібно зрозуміти тим людям де вони живуть, ким вони є і до кого відносяться. Тільки тоді ми почнемо ткати нове краще покривало, а не перетягувати старе та дране з одного боку в інший.

Да, і «народ» в лапках — сильно. Просто без коментарів.
avatar

Patriot

  • 06 июля 2011, 11:46
+
0
Народ, общество, население — это всё для дураков, для телевизора, для СМИ, для создания политкорректности и имитации демократии. На самом деле отношение любой власти, от Ю.Цезаря до Б.Обамы, к т.н. народу — однозначное — быдло, трудящаяся масса, биомасса, — последнее, изобретение Ю.Тимошенко. Это когда вы или кто-то другой один, то вы Человек, Личность и полностью контролируете свое поведение, свои мысли и поступки. Но как только к вам присоединится для светской беседы ещё кто-то и вас станет уже двое, трое, десяток, сотня, то вы автоматически переходите уже в другую плоскость — толпы, стада, биомассы, которой, для сохранения своей формы, как воздух необходим поводырь, координатор, руководитель. Вот ими и становятся политики, которые стучат себя кулаком по груди и хрипят в микрофоны — да мы за народ, да мы, да я… А народ это слушает, толпе, быдлу очень нравится такое слушать. Всё это старо и технологии управления былом отточены до идеального совершенства.
avatar

ser_fin

  • 06 июля 2011, 12:58
+
0
Це точно. Я відразу зрозумів Вашу думку щодо цього коли побачив народ в лапках. Саме так і є, повністю з Вами згоден. Світом правлять образи і засоби масмедіа в цьому головна зброя. А далі крутять «народом» як корова хвостом. Вони живуть в маєтках, їздять на лексусах, а «народ» — піхота, пики товче один одному за їхні химери та примари. І за прикладами далеко ходити не потрібно.

Я завжди говорю: хто виграв інформаційну війну, той виграв все. Єдине коли ми перестанемо бути справжнім бидлом, це коли ми — «народ», навчимося вимагати від своєї влади виконувати всі свої обов«язки як належить. Тільки коли ми це зрозуміємо і почнемо реалізовувати, то тільки тоді ми почнемо трохи вилазити з бидла, із бидла справжнього хоча б до бидла звичайного. А для цього нам не вистачає, ой як невистачає поваги до себе. Крім всього ми морально розтоптані і роздавлені всіма попередніми системами. Основна маса не спроможна навіть відстоювати свої цілі та інтереси. Хотілося б сподіватися на наступне молоде самостійне покоління, але не доводиться, бо повсюди йде суцільна деградація молоді, за дрібними виключеннями. Якщо ми просто бидло, то на зміну нам приходить бидло ще й безтолкове чи безголове. Невтішна виходить картина. Але що робити, треба щось робити.
avatar

Patriot

  • 06 июля 2011, 17:02
+
0
І що ще примітно що для того щоб бути нині керівником не обов«язково бути грамотним. Головна умова наявність грошей і вільного доступу до різного роду ЗМІ. Так би мовити до лійки через яку „заливають“ мед у вуха „народу“.

Отак от дивишся новини про нашу політичну еліту іноді такі „мультіки“ трапляються аж диву даєшся. Як він зміг опинитися там і як ми його взагалі слухаємо. Дійсно що бидло.
avatar

Patriot

  • 06 июля 2011, 17:13
+
0
Я часто бываю в западных областях и почти всегда разговариваю там на украинском, так как владею им и уважаю собеседников. Здесь же распространен русский язык, потому общаюсь на русском. Наверное автору сложно дается русский, или же проблемы с уважением к людям.
avatar

Pravda

  • 02 августа 2011, 12:07
+
0
Я, на жаль, не часто буваю на заході України, а точніше взагалі там ніколи не бував. Російським володію досконало, а тут так, бо це скоріше повага до України і до своєї рідної мови. Нікого ж не змушую, тим паче тут багато зросійщених українців, або принаймні розуміючих українську.
avatar

Patriot

  • 02 августа 2011, 21:58

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.