Криза, чи не криза?

Не встигли допуття очухатися від однієї кризи, як ЗМІ пророкують вже іншу, наступну. Мовляв найближчим часом дефолт може «накрити» США. Та й Бог би з ними, але ж ні, бо найгірше буде, в принципі як і завжди, найбіднішому. А ми з вами українці далеко ненайбагатші в світовому рейтингу. Тож знову можемо потрапити «в маргарин» по-саме нікуди.

Глобалізація, космополітизм і все таке інше, от і маємо армійську приказку: «у нас свято одне на всіх, і горе також одне на всіх», тільки в більш ширшому маштабі.
От якого біса раніше наші діди, вірніше прапрадіди, не знали і не бачили тих криз? І вся ця лабуда їм була навіть не цікава. Звісно що то було давно і все було інакше, але принцип був і залишився один і той же. А саме. Бо той дід для своїх потреб виготовляв все сам, образно кажучи: від гвіздка до рала. То йому й не потрібен був, в цьому плані, ніхто в цілому світі не те щоб там якась Америка, або ще хтось, але по-великому рахунку йому й сусід був не треба. І нині в цьому принципу не змінилося абсолютно нічого. Якщо в державі буде все своє виробництво то їй буде чхати на всі ті кризи і на решту тих марудних справ. Якщо держава зможе повністю забезпечити своїх громадян всим необхідним то криза такій державі була б взагалі байдуже. І хто сказав що це не можливо? Хто так говорить той повний дурень, або неабияка хитра химера, котра це говорить з метою полювання на розум дурнів, а точніше на їх святу людську простоту.

Україні давно б уже було пора, ні з ким не сварячись, частково закрити кордони для закордонного мотлоху. Залишивши собі ввезення лише не дуже великої кількості імпорту, при цьому значно підвищивши їх вартість для споживача. Таким чином, обкладаючи на кордоні імпорт добрими налогами, держава б з цього отримала додаткові надходження в бюджет і тим самим спонукала б своїх громадян до створення самим, своїми руками, власної продукції і розвитку власної інфраструктури. І знімати додаткове мито на імпорт лише тільки тоді і лише на ті види продукції та товарів які у нас вже будуть свої, і будуть вже конкурентноздатними і конкурентноспроможними відносно Європейських і взагалі світових. Вважаю що тільки таким чином ми зможемо економічно підвестися з руїни і взагалі встати на ноги. Звісно лише без відомого нам, за попередньою не такою ще далекою історією, фанатизму.

Зараз нинішній владі та й взагалі, так званій, «політичній еліті» не до цього. Політика зараз будується винятково на дешевому популізмі, але на одному цьому далеко вже не поїдеш. Можливо народ дочекається ще одного такого нового «фюрера» собі на престол, але і при його бездіянні, без позитивних зрушень, люди вже не витримають. Я свято вірю в найкраще майбутнє для України, інакше не беріг би її Господь понад 800 літ неволі. Любіть і ви її і вірте в неї, не за гроші, не за газ, не за сало, не за ще там що-небудь, любіть її просто так, за те що вона є. Любіть як справжні діти люблять своїх батьків і як справжні батьки люблять своїх дітей. І можливо тоді швидше назріють переміни. Можливо де в чому сказано банально, в наш черствий вік. Але все ж.
  • 0
  • 26 июля 2011, 20:59
  • Patriot
  • 2291

Комментарии (8)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Правильно все пишешь. Попробуем разобраться, а стоит ли нам бояться дефолта в США.
1 гривна рухнет пропорционально доллару, а может и много больше.
2 ситуация будет спасайся как можешь и кредитов МВФ не будет
3 любой подъем производства (пусть кустарного) ведет к улучшению МЭП, читай жизни. ВЭД Украины точнее импорт упадет Экспорт без кредитов и импорта тоже рухнет, создастся дефицит и придется нам что то производить для внутреннего рынка, а внутренний рынок обескровлен неплатежеспособностью.
Вроде патовая ситуация, ан нет в 91-94 выжили, но была запущена антикризисная мера — инфляция. посмотрим что власти сообразят в этом случае…
Сейчас ситуация похуже, скрытая инфляция семимильными темпами а вброса денег в экономику нет, это долго продолжаться не может.
Надеюсь что ухудшение ситуации заставит власти что то делать.
Так что что нам тот дефолт, если государство и без того вытягивает все жилы из мелкого бизнеса (читай у населения)
Дефолт только ускорит наше падение на самое дно (а мы и без этого несомненно туда летим) Так вот на самой нижней точке параболы и начинается подъем. И что же нас в этом случае пугает? сокращение агонии? Ничего, половина населения уже там, на дне. Ждемс когда голова правительственно-алигархическая туда скатится, и пусть лучше скатится с помощью дефолта, чем от рук собственного народа (греха меньше)
avatar

vitaliy

  • 27 июля 2011, 16:34
+
0
В точку, Віталий. Пугает тільки те що купа народу, в тому числі я, і я так розумію що й ти, разом з дрібним бізнесом вилетять до біса разом з чужим дефолтом і вже своєю інфляцією. Що буде для України ще гірше. І як ти пишеш, «читай» починай спочатку. А ще гірше що ми для початку дій і свого економічного зростання для свого прискорення чекаємо дебелого копняка від когось. Хоча це вже дещо з розряду демагогії.
avatar

Patriot

  • 27 июля 2011, 17:48
+
0
Ага, вы уже начинаете понимать во что вляпались! Ну, не вы лично, конечно, а страна, Украина, которая так мечтала вырваться из ненавистного совка и начать новую, демократическую, свободную и незалежную биографию… Но, как оказалось, не тут-то было! Когда уже мосты сожгли и пути назад были отрезаны навсегда стало ясно, что «строить демократию» придется такую, какую прикажут в госдепе США и МВФ. И условия эти оказались весьма жесткими, а где-то и жестокими, и что главное, совершенно невыгодными стране. Все последние 20 лет вам (нам) лучшие мировые умы упорно доказывали, что МИР меняется, глобализируется и ни о какой самодеятельности, в смысле возобновления собственного производства, создании автономной банковской системы на просторах СНГ, не может быть и речи! Бывшая империя зла превратилась в гигантский рынок сбыта мирового барахла! Господа Ротшильды потирают руки, — продажи растут, прибыль растет, — красота, цель достигнута! А вы говорите криза, где она!
avatar

ser_fin

  • 27 июля 2011, 20:01
+
0
Вдогонку! Тут вот пугают все, якобы дефолт США замаячил на горизонте. Самое интересное, что современная глобализированная экономика устроена таким особым образом, что граждане США этого дефолта даже не заметят! А теперь догадайтесь, КТО оплатит все расходы, а заодно и долги оплота мировой демократии?
avatar

ser_fin

  • 27 июля 2011, 20:21
+
0
Я вважаю що багато людей розуміють і розуміли це. Але те що є на поверхні було створено самою поверхнею. (нашими політиками, олігархами та іншими відомими) Нас (наші інтереси) просто продають. І робиться це по давно вже накатаним технологіям за мовчазної згоди нашого верховенства, бо їхні інтереси зберігаються і підігріваються при цьому тими ж таки «ротшильдами», а на простих смертних вони просто плюють вже разом. Хоча й самі «ротшильди» певно що вважають наших привілейованих продавців душ за бидло відносно себе.

А ті ідеї що пропагується світовими ЗМІ, то звісно є також корислива брехня. Світовий поліцейський поки що ще стоїть на вершині міждержавної соціальної піраміди і вовсю користується своїм статусом, а тому йому й не вигідно ділитися своїм троном хочби з ким, звідси брехня, кривотолки в пропаганді, диктуємі умови і все таке інше. Для нас ніхто і ніколи не бажатиме кращого ніж собі, бо своя сорочка до тіла завжди ближча. І незалежність якесь трохи дурнувате слово інша справа свобода — воля. Час би вже перейти до цього рівня свідомості. А незалежність від одних і залежність від інших не може бути кращою, бо всеодно залежність.
avatar

Patriot

  • 28 июля 2011, 07:29
+
0
И вот что любопытно. В кроваво-гэбявом совке Украина была самой богатой и зажиточной республикой, с гарантированным социальным статусом. И уровень личных свобод граждан был тогда намного раз выше чем теперь. Апологеты либерализма, протирающие штаны в столичных офисах и разъезжающие на дешевых кредитных иномарках, говорят, вот мол сейчас, при демократии(!!!) они наслаждаются истинной свободой и независимостью… Диву даешься слушая такой бред, когда любой, даже самый мелкий бизнес находится под жесточайшим контролем государственны структур, которые в свою очередь контролируются спецслужбами США и МВФ. Эти люди даже не понимают, что стали рабами в ещё большей степени, чем при советах! О какой независимости можно рассуждать, когда в Крыму не издается НИ ОДНОЙ газеты или журнала на государственном, украинском языке! НИ ОДНОЙ! В тоже время при советской власти в любом киоске лежало до двух десяткоа изданий на украинском. Вот такая незалежность… Хотя, справедливости ради, надо заметить, что есть одна категория украинских граждан, которые очень довольны такой «независимостью» — чиновники! Правда, они понимают, что одну зависимость — от кремля, променяли на другую, но чего не сделаешь ради его Величества Доллара США!
avatar

ser_fin

  • 28 июля 2011, 16:53
+
0
Та те що нас продають і те що ми є фактично рабами, мені здається, розуміють всі, до стареньких сільських бабусь включно. Хай не до конкретики, але в цілому розуміють. І щоб це побачити потрібно дивитися не в екран, а в люди.

Ви спробуйте хоч що небудь свідоме проштовхнути на екран, або в газету. І все відразу стане зрозумілим. (Хоча «Кафа», їй в шану, не відмовляється друкувати тексти, щоправда російською.) Під контролем все і всі, якщо не грошей, то або служб, або спецслужб. Все що нині є в ЗМІ інформативного явно проплачене, або контрольоване, від людей туди потрапляє хіба щось суто побутове, або ліберально-пережоване і не раз прилизане. І ЗМІ в цьому також можна зрозуміти, бо ніхто не хоче втрачати свій, в нашій державі непосильний, труд за якусь там правду, ідеї чи чиїсь думки. Хоча свідомих багато, навіть дуже багато. Інша проблема в тому що в нинішній системі ті що щось можуть, і щось мають бояться за себе і своє дітище, а ті що чогось хочуть не мають достатньо грошей для своєї реалізації. Бо нині все гроші.

Іноді сільський дід чи дядько видає на гора такі речі, що наші костюмовані засідателі на його фоні просто бліднуть. Нема проблем в розумінні, в перспективних ідеях, спроможних думках. Є проблема в отриманні тими людьми реальної влади, яка б уже давала можливість втілювати ті перетворення в життя. Бо навіть сама верховна влада нині фактично купується і проплачується закордоном в обмін на наступну реалізацію планів і потреб замовника. Хто нині, наприклад, повірить в те що таке нюняло і матня як ющенко прийшов до влади сам? І що він залишив по собі? І без того роз"єднане українське суспільство розпорошив взагалі. Чи не замовлення?

І рішення для цього навіть для себе поки що немає.
avatar

Patriot

  • 28 июля 2011, 19:44
+
0
Доречі, українські газети в Криму все ж є, навіть аж дві. Правда я їх довго шукав. Одна — «Кримська Світлиця», а друга — «Кримське Слово», правда тираж у них смішний, вигляд шкільного зошита і видавництво не регулярне.

Та хіба чому там дивуватися. Державі воно не треба, а ентузіасти що можуть.
avatar

Patriot

  • 28 июля 2011, 19:58

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.