Візи та кордони.

Сьогодні багатьом українцям відомо не з почутого про порядок проходження процедури виїзду за кордон, маю на увазі європейський. Хоча я особисто цього не схвалюю і ставлюсь з деякою відразою до всіх тих виїзденців, не дивлячись навіть на ті стандартні виправдовування, мовляв «нема роботи».

Нема роботи — знайдіть спосіб заробітку і живіть собі на здоров«я. Хоча особливо обурює те що українці, навіть виїзджаючи „негрячить“ до Європи, змушені збирати купу довідок, засвідчувати офіційно свій медичний стан впритул до біометричних даних. А тепер давайте подивимось у зворотньому напрямку. Що потрібно іноземцю щоб потрапити до України? І як це виглядає? Я розумію, шо наші умови і можливості далеко не рівні. Але будучи голодранцем при цьому не обов»язково бути ж… лизом і лізти туди ж, як то кажуть, без мила. Все ж потрібно мати власну гордість і самоповагу, тим більше що саме ці почуття є головним рушієм багатьох починань і справджень. Особливо би хотілося підкреслити мету тих та інших поїзденьок.

Ми — українці, їдемо туди горбатиться на них, тобто обробляти їх, вони ж сюди їдуть, здебільшого, розважатися над нами. Те що в них не можливо навіть за гроші у нас вони це можуть отримати досить просто і не дорого. Тобто виходить що Європа викачує з нас кращий потенціал навіть попри створені собою ж для нас бар"єри, а взамін до нас приїзджає просто так, безперешкодно різний їхній хлам і непотріб. Іноді аж до судоми в щелепах лють бере. Як же так можна пускати до себе в хату не відомо кого? Пускати просто так, без найменших перевірок і оформлення документів? Пускати різних педофілів, педрил, сифелітиків і спідоз? Чи це є нормально? І як це потім відбивається на нас, українцях? Чи ми збираємося будувати власну потужну державу, спроможну відродити і примножити славу нашої праматері Київської Русі, чи ми збираємося заробляти на своїй матері Україні? А далі будь що буде.


Ні, я просто впевнений кордони потрібно закривати! Закривати без різких рухів, зайвого лементу, закривати з посмішкою, але закривати! Закривати для власного ж добра, закривати неназавжди, закривати до того моменту доки у нас не з«явиться власна держава і не з»явиться те що можна було б з гордістю, або, принаймні, без сорому показати світові. І закривати кордони потрібно не тільки для людей, а й по-максимуму для різного роду товарів закордону, з метою утворення власного виробництва. І відродження власної духовності українця, духовності господаря. Ким ми були насправді до «братів». Саме коли людина залишається один-на-один, віч-на-віч, зі своїми проблемами і труднощами лише тоді вона починає мужніти, гартуватися, і духовно довершуватися. А між людиною і державою, не вникаючи в деталі, різниця хіба що в маштабі. Бо ж правлять державами також люди. Тому шануймося, українці, ми того варті!
  • +1
  • 02 сентября 2011, 21:23
  • Patriot
  • 11173

Комментарии (12)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Это что? тренировочка перед выборами? Народ уезжающий за рубеж пытается добиться для себя более достойной жизни. И тикают в основном те кто понимает что борьба с системой не возможна.
А системка у нас еще та, даже интегрировавшись в нее (что далеко не каждому под силу) вы не обретете безопасную жизнь.
Любого копни (ментов, сбушников, депутатов, не говоря уже о простых гражданах), статья найдется… и не тешьте себя, что вы правильный… будет команда на отработку… и вас отработают.
Как говорил дедушка дзержинский, отсутствие у вас судимости, это не ваша заслуга…
А отработка идет внушительными масштабами и до экономического коллапса населения (вторичное последствие) ждать не долго. Так что не зарекаемся… Нема роботи — знайдіть спосіб заробітку і живіть собі на здоров«я.
спосіб заробітку- сейчас заметно усложнился. И предпринимателям несет прямую угрозу (уголовную), т.к. отчетливо наблюдаю системный конфликт борьбы с коррупцией, путем ужесточения соблюдения налогового законодательства (надо выбирать, что платить, налоги ИЛИ взятки и прочие узаконенные поборы)
Мелкий бизнес обречен… т к платить и то и то не возможно. Соответственно волновое сокращение рабочих мест, и офицальных и не офицальных, со всеми вытекающими ИЛИ работа под крышей ( с чем типа борется КАФА. ГЫ ГЫ ГЫ) но таких крышек на всех не хватить.
avatar

vitaliy

  • 02 сентября 2011, 23:46
+
0
Це, і все моє решта тут, швидше за все і більш за все — набирання певного досвіду. Щодо виборів то мені до них як до Києва рачки, але хто знає? Я добре розумію той народ який виїзджає, але повторюю, не схвалюю, можливо я на нинішній час дещо неправильний, але вважаю що жити гаманцем і пузом просто не припустимо, як кажуть, не хлібом єдиним. Інакше давайте всі виїдемо скажімо до Німеччини або Канади. А щодо системки то ви вірно сказали, але вовків боятись в ліс не ходить!
avatar

Patriot

  • 03 сентября 2011, 07:32
+
0
вовків боятись в ліс не ходить!
Верно говорите, только в «пищевой-системной» цепочке должно быть равновесие. И если овцы будут ходить в лес, а возвращаться все реже и возвратившиеся будут системно возвращаться с откушенными частями тела или как минимум без шерсти, то такую жизнь нормальной назвать трудно.
жити гаманцем і пузом просто не припустимо — тут полностью согласен, должно быть развитие.Вот только государство толкает всех радоваться горшочным заработкам, а развиваются даже не волки, а вожди волков.
иноземцы то же разные бывают, сытые европейцы и те кто приехал в мирную украину сбежав от войны на родине.
Те же кто выезжает на заработки, они бегут от экономической войны волчьей системы с овце-мирным населением. Все познается в сравнении и термин РОДИНА… за 20 лет независимости гордости не вызывает, тк квартиру на зарплату, да что там, даже машину, простой работяга не купит.Знайдіть спосіб заробітку і живіть собі на здоров«я пока для 90% граждан- МЕЧТА ))) а может и не мечта, а просто за гранью понимания, все прочее вне рамок установленного правового поля
avatar

vitaliy

  • 03 сентября 2011, 19:53
+
0
З «овце-мирним населенням» — добре сказано! Саме в цьому наша левова частка наших негараздів. В нашій державі ніхто ні за що не відповідає, і ніхто ні в кого ні про що не питає. А треба б! Ще й як треба б! І це прерогатива саме простого населення, тобто людей! Тільки тоді почне з«являтися хоч якась відповідальність. А інакше ніяк, бо без відповідальності ніхто собі гірше не зробить.

Щодо Родіни то тут вже з якого боку оцінювати ситуацію. Особисто я оцінюю Батьківщину як землю, степи, ліси, гори, моря, ріки, наше небо і нашу природу, і тут ми безсумнівно на висоті, і я дійсно цим гордий! Я просто щасливий що народився саме тут — в УКРАЇНІ, а не десь там в Африці, чи якійсь Америці. Можливо дещо складно розсуждать на такі теми з голодним пузом, але без цього не обійтися, і чим швидше ми зрозуміємо що це наша земля, що саме ми тут господарі, тим швидше наше пузо стане ситим. Я раніше теж довго путав поняття Батьківщина з нашим рівнем життя, з нашою владою і мені було соромно визнавати що я українець, був час коли я намагався бути надто городськім і надто руськім, але вартувало визначитись з розумінням Батьківщина і все круто перемінилось. Нині я з гордістю можу заявити що я -УКРАЇНЕЦЬ, Я — УКРАЇНЕЦЬ і я тим гордий. Можливо все це виглядає трохи божевільним, але для мене це є насправді так! Я віднайшов свою істину і я цим щасливий. Мені нині не соромно тут на вулицях розмовляти українською і бути українцем. Навіть навпаки! Я знаю хто я! і ради цього я багато на що здатен. Просто треба не плутати поняття і все буде добре! Але досить сантиментів. Головне треба визначитись з власною самоідентифікацією і лише тоді життя почне налагоджуватися. Ви його почнете сприймати інакше, в іншому кольорі, і воно вас почне сприймати інакше, бо розгубленість не найкращий помічник. Не знаю чи ви мене зрозуміли, словом треба визнати себе українцями і будувати, або не визнати і шукати іншого щастя десь в приймах, що є само по собі примарним.

Я на всі 100 з вами згоден щодо роботяг, більше того нині йде тенденція нав»язування молоді поняття: роботяга — лох, крутій — перчуган, доречі не без підтримки закордону, бо ми їм більш за все потрібні як бидло, і саме через це також кордони потрібно трохи поприкрити. Також на всі 100 з вами згоден що спосіб заробітку для 90% населення знаходиться просто за межею розуміння. Де живуть люди, там є завжди можливість заробити — факт! Бо людям завжди щось треба, і з усього того «треба» — треба лише виділити головне, хоча би більш менш. Тим більше що сюди в Крим гроші тупо привозять, навчись їх підбирати і все! Але ви знову ж праві, бо за гранню розуміння! В нас ще надто багато довірливості і совдепівської тупої віри в турботу государства. А государства того, того турботливого вже давно нема, і чекати нічого! А нас до цих пір, в більшості, вчать у школах та вузах мірками совдепу, а та наука з реальністю ой як не співпадає, і це мабуть є однією з головних причин «одірваності» нашої молоді, бо ж все бачать і розуміють, і намагаються знайти свій шлях більш правильний, ближчий до правди, ну а результати тих пошуків ми всі добре бачимо. Так от, доля кожного у його власних руках, і розуміти це потрібно практично буквально! Багато раз це чув, але по-справжньому зрозумів це не так давно, та всеодно дяка Богу. А то ж ми привикли ішачить і чекати, знову ішачить і знову чекати, навіть за кордоном українці переважно виконують саму грязну роботу, десь на полях та фермах, а якісь негри, дикі негри))) сидять на базарах і торгують, тобто мислять і шукають!!! От воно розуміння! А ми від народження шукаємо собі ярмо(роботу) на шию! Найшов і раденький що у батька дурненький. Яку б ти роботу не знайшов, тобі ніколи не платитимуть достатньо! Бо ти господаря цікавиш в останню чергу і ти йому потрібен завжди в покорі і залежний. Тому працювати потрібно лише на себе! Звісно в нашій кланово-бюрократично-обдираловій системі це не просто, ой як не просто, але варіанти все ж є!

І ще. Я, начебто, не расист, але особисто мене обурює коли в Харкові чи Києві мотаються табунами україномовні чорномазі або плосколиці байстрюки. Я вважаю це не нормальним, та й як це можна вважати нормальним? В кожного народу є своя земля і там його місце, чи поганий він чи хороший. І європейці в цьому плані з нами чинять правильно. І нам потрібно робити так само, а в нинішніх умовах і ситуації навіть жорсткіше.

Довга вийшла байка, але якось так. Якщо в чомусь помиляюсь, поправте.
avatar

Patriot

  • 03 сентября 2011, 23:39
+
0
Особисто я оцінюю Батьківщину як землю, степи, ліси, гори, моря, ріки, наше небо і нашу природу, і тут ми безсумнівно на висоті, і я дійсно цим гордий!
Это уже ваша иллюзия, нет у народа всего этого, везде, пройти посмотреть плати гроши, а значит это уже кому то принадлежит, да и просто пойти в лес в некоторые периоды нельзя, все идет к тому что нужно просить разрешения… Просто порыбачить на удочку, ставки либо все в сетях либо платные. Сплошные рога и копыта с Остапами Бендерами
В целом мне нравится ваше отношение к этой тематике, во многом разделяю, НО некто у власти усиленно разрушает единственно здоровое отношение к жизни. А что то делать))) ну нет у нас способности объединяться и действовать, овцы они (и я) и есть овцы. Каждый сам за себя, чуть устроился наполнять пузо… все устраивает, ну а не устраивает… меняй систему, тобто тикай за кордон, любые попытки поменять систему у себя на родине… особо тяжкое преступление
avatar

vitaliy

  • 04 сентября 2011, 11:44
+
0
Ілюзія, вона і є ілюзія, і завтра чи після завтра вона стати може будь-чиєю. І в цьому плані найстрашніше мабуть втрачати надію. Навіщо тоді й жити взагалі, наділивши себе роллю плебея? Ви ж грамотна людина! У вас технічний склад розуму, можливо освіта інженера і в минулому досвід роботи за фахом. У вас все чітко, аргуметовано і виважено, чого не вистачає мені, а вам не вистачає хоча б трохи романтики.

Так, зараз все так як ви пишете. Але це типу «все схоплено» завтра також може стати всього навсього лише їхньою ілюзією. І мені здається вас в цьому переконувати не потрібно, ви це й сами прекрасно розумієте. Не можна втрачати віру. А інакше, знову ж, для чого тоді жити? Жити щоб робити, робити щоб їсти, їсти щоб існувати і комусь заробляти? Мабуть що ні, бо аж моторошно.

З об"єднанням дійсно є деякі проблеми, але де і в кого їх нема? Хоча більшою мірою ця проблема розбурхана нашими політиканами і роздмухана пропагандою близького зарубіжжя. Принцип Римської імперії схоже не вмирущий, розділяй і владарюй. Чим і намагаються керуватися і ті і інші в угоду своїх власних інтересів, але не більше. З власного хоч і невеликого досвіду можу сказати, в Сумах і Полтаві називався феодосійцем чтокав напропалу і ніхто нічого, навіть ніхто ніразу не обізвав ні кацапом, ні москалем, тут шокаю і приблизно те ж саме, тут же зустрічав приїзджих і проїзджих з Львівщини і Рівненщини які лупашать суто російською і ніяких ні в кого з цим проблем. Люди готові об"єднуватися і навіть боротися, але справжня проблема — люди не знають, вірніше поки що не мають, навколо чого об"єднуватися. Нема навколо чого об"єднуватися — оце і є основна і головна проблема! А в свої власні сили ніхто не вірить)))! Я не думаю що в Північній Африці вихідні позиції були кращі, але як бачимо(!)

Міняти систему скрізь великий злочин, а без дозволу чи відома самої системи — смертельний злочин, а в додачу ще й гріх великий, бо як же? Однак завжди і всюди зміна системи розпочиналася майже з нічого, система жирувала, а хтось намагався, система починала бачити і кепкувала з того, а хтось набирав обертів і сили, і коли система починала цим вже перейматися то як правило було вже запізно, бо вже надто відомим був той хтось, щоб йому так просто звернути шию. Не заклик, але варто замислитись…

Насправді приємно мати змогу спілкуватися з такими людьми як ви та сер-фін. І побільше позитиву та оптимізму!
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 13:11
+
0
Так, зараз все так як ви пишете.
Данная тема не вызывает романтики. Надежда))) она может быть, и чем меньше понимаешь, тем больше надежда.
Романтика хорошее состояние, позитивчик тоже, да… если закрыть глаза и на все наплевать (не от того ли купаемся в моче, дышим фекалием а ходим по мусору?) зато позитивчик с пивным хмельком так и прет.
Писал правду, ту которую вижу, а правда у всех разная, не претендую на абсолютность…
Если есть задача, то должно быть решение, у каждого свое решение в прочем как и правда.
Если перед вами тигр, то защита в виде закрытых глаз малоэффективна, предпочитаю видеть.
Навіщо тоді й жити взагалі, наділивши себе роллю плебея?:- А кто сейчас не плебей?
Возразите и я вам легко разобью ваше представление о не плебействе (право, незачем).
Понимание ситуации не говорит о том что мне плохо или плохо живу, у меня все ОК))) ну или почти все))))))))
avatar

vitaliy

  • 04 сентября 2011, 14:15
+
0
Та коли менше розумієш то вже швидше не надія, а щастя. Мені подобається своєю правдивістю непам«ятаю чий вираз про революцію і тут він буде особливо доречний: „Революцію затівають романтики, здійснюють прагматики, а наживаються різні покидьки.“

Щодо плебеїв, то кожний є тим ким сам себе вважає. І кожний має рівно стільки на скільки сам претендує і скільки сам того вартий. Факт! Бо будь-що спочатку формується енергетично і розпочинається з думки. Не кожна пташка в клітці невільниця і не кожна пташка на волі є вільною. А наявність дорогої машини чи великої квартири ще не є ознакою щастя, чи розумінням ОК. Все це відносно, і коли іноді бачиш вираз обличчя бомжа чи заштореного сектанта, то навіть починаєш сумніватися чи є в світі взагалі більше щастя. Тому мірять грошима і статками плебей не плебей недоречно. Їх можна заробити рівно стільки скільки у вас буде бажання і натхнення. Я не плебей! Всі обмеження існують лише в наших головах, щось на кшталт „світ сам по собі взагалі є ніякий, він є таким яким ви його сприймаєте“.

Кафа взагалі відрізняється, та певно й не тільки Кафа, гігантськими хвилями негативу користувачів щось на кшталт байки про п»яного зайця на іменинах та Моськи і слона, тобто все кругом не так один лиш я, один лиш я і ніякого, ні найменшого конструктиву. Не подобається? Запропонуйте краще! Я вже не говорю зробіть, хоча б запропонуйте! Замість того щоб просто нить. Ниття нічого не змінює. Хіба що викликає відразу. І це скоріш і є ті самі пережитки совдепу, мовляв мені должні! Та ніхто нікому нічого не должен, все сам і тільки сам, як там з фільму «ручками, ручками».

Останній абзац вас не стосується.
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 18:02
+
0
Ну что же))) вы патриот, и удобный вариант гражданина для страны,
Я писал не о себе, я не слепой и вижу что делается в 20 и далее км от Феодосии, вижу что делается в других областях краины и мне это не подобается
Я вже не говорю зробіть, хоча б запропонуйте!
а я роблю))) но предлагать не буду, В этом беда страны, никто не знает что делать, все приспосабливаются)))

Та ніхто нікому нічого не должен, все сам і тільки сам, як там з фільму «ручками, ручками».:-согласен но не полностью
если никто никому ничего не должен, то почитайте ну хотя бы налоговый кодекс и вы уже должны))) и не в этом беда. Возникает вопрос а за ШО?
И вашего патриотизма совсем мало чтобы порадоваться например пенсионной реформе ну это совсем другая история
розовые очки)))))))
Не кожна пташка в клітці невільниця
рад за вас)))
avatar

vitaliy

  • 04 сентября 2011, 20:30
+
0
Мабуть важко відразу переглянути вже сформовані погляди. Ви знову ж оцінюєте ситуацію з прагматизму, з рівня життя, побуту, влади, а навіщо? Все це пил, особливо влада. Вчора були помаранчеві, сьогодні голубі, завтра фіолетові, не має значення. Їх час при такому керуванні всеодно вичерпаний. Максимум ще років 10, повторюю, максимум! А далі піде знову все своїм чередом незалежно від нас по своїх невидимих ледь вгадуваних законах і не важливо хто буде попереду, ви чи я, чи він — байдуже, але буде невідворотно!

І те що не знають що робити це теж зі спектру не знають навколо чого об"єднуватись. «Не знають» — це лише питання часу. Не знають, але вже достеменно розуміють, що робити щось треба, розуміють що так далі неможна, а отже пошук пішов, або принаймні з«явилось очікування чогось і готовність до чогось, що вже само собою є певним результатом і початком певного невідворотного процесу. І хоч як, варіантів у влади лише два: або забезпечити нам більш-менш достойне життя і далі обманювати нас, або пакувать чемодани, і третього тут бути не може.

А всі ці реформи, податковий кодекс не більше ніж мишина возня. Обманюють нас, обманюйте ви, все це щоденна побутова бутафорія. І тут немає нічого ганебного ви обманюєте не державу, а лише тих вилупків які намагаються обманути нас. Головне пам»ятати про державу і про її інтереси. Потрібно навчитись розрізняти ці поняття. Одна справа держава, а зовсім інша ті, повторюю, вилупки які нею правлять, саме вилупки, бо інакше їх не назвеш. Саме це і є ШО, кому шо і за шо.

Не знаю чи ви мене зрозумієте. От ви оцінюєте все з боку грошей, достатків і т.д., а чи нормально це? А далі що? Як там? «Сидит Кащей над златом чахнет...». Ради цього?

Я от також роблю, заробляю, зірок з неба не знімаю, але й не гірше інших. Можна було б і більше заробляти. Гроші рахувати і все таке інше. А от душа кличе коня і, образно кажучи, шаблю і степом через всю Україну. Смішно? Так! Навіть дурно! Але так! А ви говорите очки.
Знаю що це не вкладається в рамки нині прийнятої «нормальності», але говорити мені про це при всих не страшно, хоч і знаю що не зрозуміють. Що мені можуть запропонувати в альтернативу «нормальні»? Довічне вкалування, довічну гонитву за грошима і довічне розчарування життям? Певно що не для цього нам дається життя. Я особисто вважаю що найвищою формою присвяти життя є розвиток власного духу. Що мені на жаль менш цікаво, а наступною є присвята життя Батьківщині, далі перераховувати не вважаю потрібним.
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 22:43
+
0
))) вы мне рассказываете байки как политик перед выборами)))
И с чего вы решили, что я все оцениваю со стороны материальных благ? с этой стороны мне грех жаловаться)))
Речь идет о том что выходя за порог дома, вы действуете и работаете как в тылу врага(Обманюють нас, обманюйте ви или грабь режь для иного контингента)). Все что вы делаете, государству не нужно… может грубо, но глядя на простых людей, скажем не лидеров по натуре, у них мысли о пузе своем и детей, ну максимум обойки в хатенке поклеить… все, этот простой люд не может заглянуть дальше месяца в своих планах
Люди могут многое сделать, нужна программа, и пусть не все могут сделать как в европе, но лучше китайского барахла уж точно.
Речть о будущем, о планировании, а это могут себе позволить лишь те кто не думает о том чем кормить детей.
И только преодолев горшочный уровень можно говорить о высокиж материях надежд на светлое будущее
вы вот говорите еще лет 10))) сомневаюсь, властям не нужно сытое и с гордо поднятой головой население…
Тесно в тисках ограничений, тесно
А сила духа у народа))) грех плохо говорить, основную массу спасает здоровый пофигизм, сегодня гуляют, а завтра...))
Эту массу народа не сдвинуть, они просто не знают другой жизни, или уже ничему не верят (пример афганистан, там более 30 лет война и народ просто уже не знает как это ходить без калаша, там это норма)
Не дай бог нам такой нормы, но наша норма не лучше, мы не способны за себя постоять, и не только за себя…
Почитывая историю, аналогов достаточно, ситуация германии конца 20 годов… И дай бог что бы выход из ситуации был иными методами, но другие способы не известны
Думаю достаточно, начали с того почему люди едут убирать туалеты в европу и зашли далековато))) удачи
avatar

vitaliy

  • 05 сентября 2011, 15:00
+
0
Я не чарівник, я ще тільки вчуся. Про те й байка що на государство надії ніякої, тільки на себе і таких як сам. Програма обов«язково потрібна і люди дійсно багато що зможуть, і як для мене найбільшою проблемою є не сама програма а спосіб донесення її до людей. Дякую вам за діалог, в них іноді випливають питання які ще потребують відповіді, і до нових зустрічей.
avatar

Patriot

  • 05 сентября 2011, 16:05

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.