Не визначеним.

Не один раз чув Бандера, бендерівці, а тут от, в блозі, і в свою адресу прочитав. Але не спішіть перегортати сторінку, давайте спробуємо визначитися разом і разом спробуємо дати тому явищу оцінку.

Особисто я про них не знаю нічого крім курсу шкільної програми визначеної ще КПСС. Там говорилося що вони негідники, вбивці, зрадники та й взагалі звинувачувалися у всих мислимих і не мислимих гріхах нашої грішної. Для мене цей пласт української історії для самого являється темним, невивченим і невизначеним. Але, споглядаючи, на причини цього явища виходить наступне. Де вони воювали? На своїй території. З ким вони воювали? З прийшлими. Отже, виходить, що не вони прийшли в чужу землю і стали там насаджувати свої порядки, а навпаки боронили свою землю. А відстоювати зі зброєю свій край, свою землю, свою волю, свої звичаї, свою домівку і свою родину навіть церква не забороняє, а навпаки заохочує, навіть церковнослужителям це не заборонено. Виходить не вони до нас прийшли зі зброєю в руках: в Крим, Росію, чи Білорусію, а ми до них прийшли під владою совєтів. Виходить не вони на нас напали, а в певному розумінні, можна сказати ми. Чому говорю «ми», бо мої діди також воювали за Радянський Союз, вірніше під його владою, але слава тобі Господи не в братовбивчій війні, не в каральних загонах, а воювали, як було і треба, з фашистами. Один дід загинув в першому ж бою під Вінницею, а другий повернувся додому з під Кенігсберга інвалідом. Тому мені закидати націоналіста не слід. А от для об"єктивної оцінки дій бендерівців, цей коментар зайвим не буде.

Але повернемось, війна є війна, коли приходять до тебе зі зброєю в руках і виникає питання, або ти, або тебе, то тут питань не виникає, а відповідь стає зрозумілою сама собою. А коли так, то хто тут більший негідник?

Всі наші діди, а чиї може ще й батьки, у Вітчизняній війні воювали за свободу Батьківщини, тільки ті що під проводом совєтів за свободу тільки від фашизму, а бендерівці і УПА за свободу і волю взагалі. Так чия правда була більша?

Чому боровся сам лише захід України? Я вже тут в одній із статей про це згадував, згадаю ще раз. З 1654 року з моменту підписання Хмельницьким акту злуки з братнім народом, який на справді виявився не таким вже й братнім, Росія Україну зраджувала тричі: перший раз 1667 року, Андрусівське перемир«я, яке 1686 року закінчилося Вічним миром з Польщею, згідно з яким захід України перейшов у владу Польщі. Другий раз в 1918 році Брестський мир і знову захід України на поталу ворогу в обмін спокою і благодєнствія „Всєя“. Третій раз в 1939 році пакт Молотова-Рібентропа і знову ж те саме. Таким чином нас тричі ділили без нашого відома по-нашому символічному Дніпру. Що це іграшки, жарти? Для когось можливо, але для нас ні, категорично ні, бо це чиїсь, не такі вже й далекі, живі життя і живі долі!

Анумо кожний із нас поставте себе на їх місце. Сьогодні засипаєте в Україні, а просипаєтесь, скажімо, в Турції. Зранку приходять нукери викидають вас з власного дому, у вас на очах гвалтують дочку і дружину, вбивають батьків, сина, вам б»ють пику, як вам це? Аж подумати моторошно. А воно так і було насправді, десь більшою, десь меншою мірою, але не інакше. Якби з кимось із нас повелися таким чином хоча би один раз, що би ви сказали, як би ви вчинили? Певно що зненавиділи би, в даному випадку, Росію і росіян скільки того й сонця і ладні були би гризти їм глотки голими зубами лише за один раз, а тут тричі таке, не беручи до уваги, вже дрібніших зрад. Так хто тут кому завинив? Хто герой, а хто потвора? Чи в праві ми осуджувати тих українців, які не хотіли бути ще раз зрадженими, які хотіли бути вільними і зі зброєю в руках відстоювали це, які ціною своєї крові відстоювали законне бажання володіти своєю ж землею.

Як на мене ті люди, як не герої, то не бандити вже точно. Чого варта лише одна їхня свідома самопожертва в ім«я свободи, волі і незалежності. Так саме самопожертви, бо навряд чи вони не розуміли, що виступаючи, своєю жменькою, проти таких двох надпотужних, на той час, систем, як СРСР і Германія у них були шанси не те що на перемогу, а власне і на можливість вижити взагалі. Хто з нас сьогодні спроможен свідомо пітти на смерть ради сяйва чогось величного, духовного, хто?

То ж бо й воно. Ми сьогодні навіть подекуди місце в автобусі допуття не гаразді уступити нашим пенсіонерам, не те щоб там щось.

І ще одне, звісно не всим, але деяким твердоголовим. Після всього зробленого і сказаного, після мільйонних наших жертв з вашої вини, мільйонних армій українських емігрантів не без вашої участі, замість, хоча би, простого, людського вибачення, ви продовжуєте вважати всих українців сволотою і безсловесним бидлом, а будь-яке прагнення українцями елементарної справедливості оговтіло вважаєте націоналізмом, фашизмом і ще казна чим. Не по-людські це, не по-божому. Та чого там гріха крити. Мабуть, за це вас ненавидів і ненавидить весь світ, бо бачить правду. І це також правда. І за вами гріх не тільки щодо українського народу.

І дозвольте пораду. Перш чимсь комусь дорікати, почніть із себе і з»ясуйте, а я кращий? А я зараз маю право голосу, чи можливо я не такий вже й гарний, і мені краще буде поки що помовчати. Керуйтесь цим, як в цій ситуації так і взагалі в житті.
Добра.

P.S.
Шукаю однодумців: [email protected]
  • 0
  • 27 марта 2011, 18:46
  • Patriot
  • 4396

Комментарии (38)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Дам пару советов (не по теме поста, а вообще, по тому, как писать, чтобы донести свою мысль до большего количества людей).

1. Отделяйте абзацы друг от друга одной пустой строкой (так с экрана гораздо удобнее читать). А то у вас весь текст воспринимается как один большой абзац — сразу пропадает желание его даже бегло просмотреть.
2. Вообще делайте абзацы короче. Предложений по 5-6, так опять же, проще читать, даже если человек «мимо проходил» и решил ознакомиться.
avatar

drumrock

  • 27 марта 2011, 20:36
+
-1
За пораду дякую, слушну завжди радий вислухати. Я й сам бачу, що текст виглядає не естетично, надто «топорно», пишеш нормально з дотриманням всих етикетних заморочок, а при виконанні команди «опубликовать» виходить саме те що Ви бачили. І от зараз намагався вдатися до Вашої поради, але при повторній публікації виходить знову те ж саме. В чому секрет?
До речі читав Ваші публікації, цей напрямок для мене є також не чужим. Є деякі напрацювання, власні переконання, взагалі певний багаж знань. При нагоді спілконемось. Чим власне займаєтесь психологією, езотерикою, парапсихологією?
avatar

Patriot

  • 27 марта 2011, 21:07
+
-1
Попробуйте ставить по две пустых строки, раз одна не помогает.

Вообще не психологией, только отчасти. Коучингом. Помогаю концентрироваться на хорошем и не пускать в голову непродуктивное плохое и «белый шум».
avatar

drumrock

  • 27 марта 2011, 21:59
+
-1
От, дякую, щось вийшло, але не зовсім, відступи так і не вдалися. Коучінг, це щось з нині модного західного? Ніколи не зустрічав. Але як бачу, база то залишилася ще та, стара і добра — перевірена часом. Не пускать в голову, концентруватися, будемо знайомитися.
avatar

Patriot

  • 27 марта 2011, 22:18
+
-1
Просто устоявшийся на западе термин (дословно переводится как «тренерство»).

Это что-то вроде работы психоаналитика, но есть важное отличие — никакого вмешательства в принимаемые решения. Все ответы (и даже все вопросы) вытаскиваются из того, кто пришёл за помощью. Тренер просто следит, чтобы человек не отвлекался от поиска ответа.
avatar

drumrock

  • 27 марта 2011, 22:31
+
-1
Мабуть що в нашій сьогоднішній постійній сірості необхідна справа. По-нашому би називався мабуть «грамотний психолог», а грамотний психолог просто зобов«язаний бути ще й психоаналітиком.
avatar

Patriot

  • 27 марта 2011, 23:35
+
-1
Есть ещё одна особенность. Методами коучинга можно разбирать (и гораздо чаще разбирают) вопросы не совсем психологического характера, ситуации в бизнесе, например.
avatar

drumrock

  • 27 марта 2011, 23:44
+
-1
Ну я вважаю, що всі вчинки людей диктуюються станом душі, або відповідних знань, які і впливають на цей стан, а душа це і є в перекладі психо-, ну з логос- і так все зрозуміло. А сфера діяльності тут просто немає значення. Якщо розібрався, хоча би відносно, з душею, то ситуація вже діло десяте.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 09:31
+
0
Ну, ось i вилiзли мертвого осла вуха. А я все чекаю, коли ж воно з'явиться? Ось вона, головна думка:"… тільки ті що під проводом совєтів за свободу тільки від фашизму, а бендерівці і УПА за свободу і волю взагалі." Все, бiльше не треба! Це те, на чому нiколи не зiйдуться шляхи заходу i сходу.
avatar

marika

  • 27 марта 2011, 21:01
+
-1
Знаю що не зійдуться. І це головний наш камінь спотикання, але коли поливають їх брудом хамовито і без розбору, а разом з тим і мене туди прописують то мовчати вже не можливо. Волів би на цьому не зупинятися, але це також частка нашої української історії. І якщо вони вважають його героєм і відстоювати свої переконання до фанатизму, то вже певно не таким він вже був і поганим, принаймні для них, як нам тут намагаються «прошити». Бо погодьтеся, будь-який рух такого спрямування без підтримки місцевого населення просто приречений. А вони, тобто бендерівці, тримались надто довго, що свідчить про не абияку прихильність населення. Тим більше що людська свідомість налаштована в своїй пам«ті залишати тільки все краще, а гірше викреслювати забуттям. А захід України їх пам»ятає і поважає до сьогодні не в приклад, нашій нинішній повазі до ветеранів ВВВ. Що саме собою визначає буття того явища. Людська свідомість і пам«ять минулого є самим точним, коректним і виваженим критиком, якщо це так можна назвати, я думаю Ви з цим погодетесь(щодо свідомості і пам»яті). І головне, якщо західні українці вважають їх героями, то ми, якщо ми українці, повинні якщо не вклонятися їх ідеалам, то принаймні поважати їх переконання, а вони, відповідно, наші. І ми ні в якому разі не повинні дозволяти кому б то не було паплюжити свою історичну пам«ять, погляди і переконання бо в цьому є самі ми. За наші розголоси протягом історії нас було вже бито не раз, і доки ми не навчимося цінувати своє власне, яким би воно не було, нас буде бито ще не раз. Ми являємось громадянами одної держави, і віднайти когось ріднішого нам годі в цілому світі. А в решти є своя історія і певен там кожному знайдеться з чим розбиратись, а в нашу, тим паче з такими закидами зась. Щиро дякую за українську, не буду приховувати — приємно.
avatar

Patriot

  • 27 марта 2011, 22:03
+
0
Я не кажу що ви бендеровець, але ви намагаєтеся виправдати їх злочини у тому числі і по відношенню до свойого народу.Не забувайте, що їхні військові формування були на службі у фашистської Німеччини під час війни, а після війни продовжували діяти проти свойого народу на гроші зарубіжних спецслужб. І хто вам сказав, що їх дії до цих пір знаходять підтримку у місцевого населення? У мене багато знайомих і друзів, що живуть на Львівщині та в Ужгороді, і вони кажуть, що далеко не усi пiдтримують таку думку як у вас і ваших прихильників. Виходить, що ви намагаєтеся зрозуміти і відповідно виправдати їх злочини проти тих людей, «провина» яких, на думку бендеровцев і УПА, в тому, що вони не чинили опір становленню Радянської влади? А хто їм дав право засуджувати таких людей до смерті? Ніхто інший, як ці бандформування розв'язали кривавий терор проти свого народу і не мають вони прощення.
avatar

marika

  • 28 марта 2011, 11:01
+
-1
Та не Ви, але тут вже є такі «фахівці» широкого профілю. Мельниківці — так, СС Галичина — так, служили німцям, а от бандеровці не могли, не вірю. Досить того що сам Бандера сидів у фашистських концтаборах і що там же загинула вся його родина, після цього він міг служить німцям? То що вбивали не згідних, так я їм і не приписую лик святих, але давайте не будемо забувати, що тоді була війна. Якби кожного з нас, нині таких, грамотних, в ті часи, то Бог його знає що ми могли би там натворити, цілком можливо що Бандера нині, в порівнянні, видавався б святенником. (Тільки застерігаю від пацифістських реплік, давайте будемо дивитися тверезо правді у вічі.) Доречі, Ви знаєте що зробили Радянські війська з першим взятим німецьким містом Немецдорф? Краще не знати. Це я до того, що війна є війна. (Алягер ком алягер.) А те що не всі підтримують, так єдиної думки в суспільстві майже ніколи не буває, стосовно будь-чого, але за основу беруть завжди більшість. І хто Радянському Союзу, а раніше і Російській імперії дав право робити з Україною і іншими державами і народами те що робили? Безвинно загиблі від рук бандерівців в порівнянні з жертвами від рук вище мною вказаних навіть порівнювати ніяково. І доречі, я особисто знаю людину — українця, яка брала участь у знищенні бандерівців і вона особисто не заперечує, а місцями навіть підтверджує првокаційну роботу НКВД там, з метою дискредитувати бендерівців перед місцевим населенням, і навіть більше, підтверджує свою участь в тих акціях. Що таке дискредитація і методи провокаційної роботи НКВД, думаю, пояснювати не треба.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 13:26
+
0
Не полінуйтеся почитати історичні документи на цю тему. І не думайте, що тут присутні дурненькі люди, які ніколи нічого не чули і не знали. Дискутувати з вами більше не буду. І так зрозуміло, що ви таке і які цілі перед собою ставите, прикриваючись благородною ідеєю возз'єднання сходу і заходу України. Тільки не ті акценти ви вибрали, чим і видали себе з головою.
avatar

marika

  • 28 марта 2011, 16:38
+
-1
Я навіть не буду приховувати що цю сторінку нашої історії я знаю дійсно слабо. І ні в статті, ні в коментарях, щодо бандерівців, не приводив жодного історичного факту, а лише свої міркування. Бо інакше то була б брехня, а брехня вона і є брехня, на ній далеко не поїдеш. Ця історія мені самому не дуже приємна, тому і знаю про неї небагато, але мені вкрай не приємно коли цілком сторонні люди тицяють пальцем: «от бандери», та на себе подивіться, і з собою розберіться, а потім вже нам вказуйте. А документи бувають різні, особливо сьогодні, іноді і просто протилежні один одному. Про Вас мені теж дещо зрозуміло, Ви людина більш старшого віку, людина освідчена, скоріше за все вчитель, або посадовий керівник і відносетесь до інтелігенції. Щодо об"єднання України, то для здійснення цієї мети потрібні інші варіанти, аж ніяк не блог. Тому з своїм розумінням і моїм виданням себе Ви явно поспішили чи перебільшили. Дискутувати чи ні то є Ваше право. А мені просто жаль, що навіть серед українців і українок є ті люди що здатні плювати у свої криниці.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 22:13
+
0
Маріка, а хто давав право воїнам ЧА гвалтувати німкень і займатися там мародерством? А хто давав право Дніпрогес підривати і тисячі мирних людей знищувати «цунамі»? Хто давав право новобранців гнати з однією гвинтівкою на трьох проти німецьких танків? Хто давав право людей, котрі були в німецькому полоні, на довгі роки потім до Сибіру відправляти?
Була війна, а на війні ангелів не буває. І воїни УПА не обов'язково були ангелами також.
Не варто судити про війну з історії 6-го класу… Бо Ваш «праведний гнів» чогось дуже однобокий. Зніміть шори і подивіться на світ ширше!
До речі, мої обидва діди полягли «тіпа» за Сталіна (а насправді ні за цапову душу). То що, і мені бути сталіністом? Якщо діди німців служили у Вермахті, то їм теж нацистами залишатися?
avatar

Jaro

  • 29 марта 2011, 00:36
+
0
Все сказане Вами вище для мене не новина, нагадуючи про Немецдорф, я саме про це і хотів сказати, про те що Ви сказали самі. Тому підкреслюю ще раз — то була війна, а на війні, як і в будь-якому конфлікті, однобоко ділити на суто правих і не правих неможливо. Є конфлікт, значить в ньому, хай кожен по своєму, але винні всі його учасники. А тут йдеться саме про це, росіяни визволителі, а УПА злочинці і крапка, ні так не буває. І для мене, самий поганий українець, значно ближчий ніж гарний чужинець. До речі, мої обидва діди, як було вказано вище в статті, також побували в тому пеклі. І свято вірили в те за що помирали. І весь Союз свято вірив в те що Сталін і денно, і нощно, не покладаючи рук, стоїть на варті своєї держави, а насправді спав до обіду. Але зараз не про це. А «праведний гнів» однобокий тому що мене найбільше турбуюють інтереси України, тому й однобокий, і так і має бути, бо це єдино правильний шлях. До прикладу можна взяти хоча б Англію і її всім відомий афоризм: у Британії немає друзів, у неї є лише супутники,…, і порівняти його з їхнім нинішнім рівнем життя і їхнім статусом у світі, там теж не все гладко, але дай Бог нам хоч так. Будь-яка держава найшвидше розвивалася лише на піднятті національної свідомості (прошу не плутати з націоналізмом), і прикладів тому море. А Ви, якщо я правильно Вас зрозумів, в своїх поглядах, замішаних ще на тій ідеології, являєтесь прибічником суто космополітизму. Починаючи з інтернаціоналізму браво маршируємо до глобалізації. А глобалізація, в значно меншому своєму розумінні той же колгосп, а долю колгоспів ми вже знаємо. Тим більше що космополітизм це протиприродне явище, бо дуб дає лише жолуді, а вівця народжує лише ягнят, а не свиней. І нації і держави існуюють для конкуренції, а від неї зобов«язані постійно розвиватись і самовдосконалюватись, а не перетворюватись в болото. Подумайте самі кому і чим вигідні ці поняття, а заодно і про призначення пацифізму, буде корисно. Як Ви вважаєте чому до самого зародження цих понять не існувало ніяких криз, маю на увазі економічні?
avatar

Patriot

  • 29 марта 2011, 09:50
+
0
Ви, Патріоте, відповідаєте мені, але ніби зовсім комусь іншому…
А що таке Немецдорф?
avatar

Jaro

  • 29 марта 2011, 22:45
+
0
Дійсно переплутав, вважав що відповідаю Маріці. А Немецдорф це перше німецьке місто яке було взято Червоною Армією.
avatar

Patriot

  • 30 марта 2011, 18:05
+
0
Ха-ха-ха! Бедняга! Совсем утомился, Jaro со мной перепутал! Что ж, бывает.
avatar

marika

  • 30 марта 2011, 19:27
+
0
Дійсно, яка ж бо ганьба. Просто червонію. Жах!
avatar

Patriot

  • 30 марта 2011, 20:43
+
-1
Ніколи не кажіть «Ніколи»… Мудрі люди радять ;-)
avatar

Jaro

  • 28 марта 2011, 00:13
+
0
їх брудом хамовито і без розбору, а разом з тим і мене туди прописують то мовчати вже не можливо

дружок, это кто что разжигал? Ваши тягнибоковские и тернопыльские фашики это делали. В крыму нет националистических организаций. если конечно не брать в счет шайки бандюков, которые под пророссийскими лозунгами прикрывают награбленное бабло.
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 10:54
+
0
Та невже? В такому випадку Ви певно хворієте на близорукість і далі свого балкону нічого не бачите. Прямо У Вас під носом в Феодосії «Русское Единство» це що, інститут благочестивих дівиць? Добра частина і-нету просто ряхтить їх залихвацькими відеороликами. Щодо ісламських то там і взагалі є навіть відкрито терористичні організації заборонені в цілому світі, а в Криму діють! І про це було неодноразово писано навіть в газетах. А Ви тут заладили українці та українці…. Зніміть рожеві окуляри, українці тут навіть не найгірше з того що тут є. Нерозумію звідки така ненависть.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 11:35
+
0
про нее родненьку я и говорил. А ты туповат вижу. В инете на них даже компромат где-то был. Там разве что старперы искренне состоят.
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 22:25
+
0
Я не про феодосійських, а про російських. Чи Ви вважаєте що в феодосійських ноги не з Росії ростуть.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 22:47
+
0
хватит пугать татарами. Это же твои родненькие галичане по телеку мифы травят о злых татарах-террористах. Прикинь у меня много друзей татар и ни кого обмотанного взрывчаткой я еще не видел. А вот бендерскую быдлоту с фашистскими знаками и анекдотами про смерть москалей, навидался.
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 22:31
+
0
Та ні, шановний, не з телебачення. В кожному народі є і нормальні і ненормальні люди, тому я не говорю що вони всі погані. А от Ви про «бендер» явно «заливаєте», бо Ви їх не бачили. Хіба що влітку на пляжі.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 22:58
+
0
Иди жри сало
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 22:32
+
0
Коментувати не буду, бо це вже істерика. Хоча і Ви б не відмовилися його пожерти.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 23:00
+
0
я не учил историю кпсс. В 2000 году в учебнике черным по белому написано было — бандера герой. Ты думаешь можно безмозгло зомбировать население и все поверят?
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 10:51
+
-1
А Ви справді думаєте що кожний в світі живе виключно своїм розумом? Бідолашний. В такому випадку Вам ще рости і рости. (принаймні духовно) Ви знаєте, наприклад, що нинішні америкоси щиро вважають що Другу світову війну виграла Америка, європейці, принаймні англійці, вірять що виграли вони, за частковою допомогою Америки і їм не доведеш що насправді ту війну виграв Радянський Союз, саме наші діди, а не їхні. Візьмемо недавню війну — іракську, Ви думаєте, що через покоління хтось буде знати дійсну причину того вторгнення? Навіть не сподівайтесь, весь світ буде свято вірити, що Америка — визволитель, і принесла іракцям на своїх багнетах демократію на зміну теранії і тим безмежно ощасливила їх. Що вже нині і відбувається стосовно колишньої Югославії. Любий, не будьте наівною лялею. Той хто виграє інформаційну війну, той виграє ВСЕ! Що може протиставити той Ірак чи та Сербія (щоби відкрити світу правду) в противагу американській інформаційній машині? Приблизно таким чином був розвалений нею і Радянський Союз. І саме так вчинив Союз по відношенню до бандерівців, і до цього часу продовжує забивати український інформаційний простір і вести інформаційну війну щодо України. І таким чином знаходить собі пусто-порожні голови, на кшталт Вашої, а потім опираючись вже на Ваші плечі і таких як Ви, навербувавши собі побільше олов«яних солдатиків, переходять до більш практичних дій. Ніхто в цьому світі практично не живе своєю головою, хіба що наші ляльководи, а ми у них всі просто піхота. Ми можемо робити лише те, що нам дозволяють!
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 12:14
+
0
малолетка как жизнь на галичине?
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 22:26
+
0
Знаєте, я за конструктивний діалог, а тут важкий випадок. Скористаюсь прислів«ям: „Не чіпай, хай не воняє“,- і візьму собі за правило. А Вам лікуватись треба, заспокійливе пити, бо не бережете Ви себе.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 23:17
+
0
Хохлосрач детектид
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 10:58
+
0
Мені цікаво ким же себе вважаєте Ви? Пробігши поверхнево, по статтях блогу і, ознайомившись зокрема, з Вашими коментарями до них, виходить не інакше як до нового виду гомосапієнсів, і то тільки з Великої букви! У Вас всі негідники що євреї, що українці, цілий світ і навіть росіяни, хоча й трошки меншою мірою. Прямо неземний розум, або щось на кшталт цього. Я то знаю звідки та зверхність, зневага, імперські амбіції при IQ на трієчку, а зачасту й того менше. (Вас це не стосується.) А Вам би не завадило поглянути на себе з боку, як в коментарях так і в житті, іноді буває корисно. Раджу.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 12:28
+
0
Patriot — хватит передергивать. Я против еврееев ни чего не имею. Они в отличии от тебя и твоих родителей людей пачками не мочили. Насчет айкью — в отличии от тебя дебила я не делаю что говорит всякое быдло. Ты сам туповат малость. Это нужно иметь какой уровень интелекта, чтобы лезть и навязывать фашизм на иностранный ресурс? Или вам в село сайты еще не провели?.. Хотя скорее всего ты со своим умом там не помещаешься.
avatar

Popocarsd

  • 28 марта 2011, 22:29
+
0
Як же ні? Тут же в блозі, не запам«ятав назву статті, там щось про відродження Феодосії, і Ваш коментар приблизно наступне:»тебе что тут своих жидов мало" не Ви ні? Щодо решти то воно й видно, місто аж пре. Сумніваюся навіть що Ви той тест бачили взагалі і тим більше знаєте умови його проходження.
avatar

Patriot

  • 28 марта 2011, 23:09
+
0
помолись своему ратушнику и прочим…
avatar

Popocarsd

  • 29 марта 2011, 18:17

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.