Режим "ворогів народу".

Засновник фашистського руху Італії диктатор Беніто Муссоліні свого часу сформулював ключову тезу, що відображала його погляд на усі можливі відносини з громадянами країни. «Друзям – усе, ворогам – закон», – саме за цим правилом вирішували справи в італійській державі, будували взаємини з політичними силами й пересічними громадянами.

Нічого дивного, адже влада диктатора ґрунтується саме на ретельному розподілі на «правильних» і «неправильних», «угодних» і «неугодних», лояльних та нелояльних. Такий «чорно-білий» формат спрощує як пошук «ворогів народу», так і плетиво прагматичної корупційної моделі управління державою, де «друзі режиму» стають його опорою та фінансовим гарантом. На якомусь етапі диктатор навіть втрачає відчуття реальності, а його оточення спотворює цю реальність уже на свій розсуд. Безсовісна, знавісніла влада поступово узурпує громадянські права, самоправно ламаючи ланки державної машини – виконавчі, законодавчі, судові, насамперед суди, прокуратуру, міліцію – під свої кримінальні плани.

І от уже країною починають керувати бандити, «гопники» та шахраї. Неважко здогадатися, чим це закінчується для держави: падіння міжнародного авторитету, пограбування економіки, втрата можливостей, безвір'я людей, бідність та злидні. Народ більше не є цінністю для влади, не є пріоритетом її діяльності. На догоду хворобливому, викривленому сприйняттю світу тепер вона захищатиме будь-кого: і кривавих комуністів, і параноїдальних збоченців-гомосексуалістів, але тільки не простих громадян.

Сьогодні, аналізуючи події в Україні, мимоволі доходиш думки – як ми могли це все допустити? Древня нація на найбагатших землях, з тисячолітньою історією, звичаями, культурою, традиціями – в очах світу перетворилася на дикунський збідований народець із кримінальними вождиками, тотальною корупцією, продажними судами, безпринципною міліцією та прокурорами-спекулянтами. Мізерна зарплата, шалені ціни, повсюдне свавілля, зловживання, хабарництво, відсутність перспектив, найгірші економічні та соціальні показники – Україна поступово перетворилася на лідера серед найгірших. І от уже ми – в трійці країн, де не варто навіть народжувати! Україна – на 78 місці з 80 країн світового рейтингу Economist Intelligence Unit (EIU). За сумарним підсумком показників стану економіки, розвитку медицини, політичних свобод, рівня життя, злочинності, безробіття, економічної нерівності, неефективності влади та корупції наша держава відтепер – поряд з Кенією і Нігерією. Нас випередили не тільки Бангладеш та Ангола, а й Сирія, де два роки триває військовий конфлікт!

Що може сказати на це двічі судимий чи його поплічник прем'єр? Мабуть, лише чергову брехню вустами доморощених яничар-«регіоналів» і продажних телеканалів та газет.

А ще можуть натравити наймитів з числа невдах-спортсменів чи кримінальників, щоби нападати на неугодних на центральних вулицях столиці або в темних підворіттях. Або натравити безсовісних «правоохоронців» без честі і власної гідності – для незаконних арештів та обшуків. Або, залякавши «незалежних» суддів, запроторити патріотів у буцегарні й тюрми. Інших аргументів у цієї влади не залишилося. Як голодна воша тримається до останнього, так і вони обдирають народ і країну й не можуть зупинитися, навіть наївшись. Найгірше, що хижацька зграя це творить "іменем України" – найзухваліша форма дій окупанта, який привласнює собі не тільки майно, але й ім'я жертви. Українці – народ терплячий. Та всякому терпцю врешті-решт настає кінець і, звичайно, ігрища містечкових диктаторів, які знищують свій народ, безславно припиняться. Це вже відчували владарі «всього навколо»: Муаммар Каддафі (Лівія), Хосні Мубарак (Єгипет), Зін ель-Абідін Бен Алі (Туніс), Лоран Ґбаґбо (Кот-Д'Івуар), Саддам Хусейн (Ірак), Слободан Мілошевич (Югославія), Ніколае Чаушеску (Румунія), Фердинанд Маркос (Філіпіни), Ауґусто Піночет (Чілі), Мануель Нор'єга (Панама), Сухарто (Індонезія), Пол Пот (Камбоджа), Жан-Клод Дювалье (Гаїті). Всі вони десятиліттями принижували й тероризували громадян, і теж навіть не уявляли, що всесильна влада може колись закінчитися.

Незаперечний, обґрунтований факт – Україна дійшла дна. Отож маємо два варіанти: або згинути серед багна, або ж попрямувати до порятунку.

Можливо, тоді і людство стане кращим, коли список нікчемних диктаторів вичерпає алфавіт останньою буквою «Я».
www.svoboda.org.ua/
  • 0
  • 30 мая 2013, 21:45
  • Patriot
  • 2903

Комментарии (17)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Здесь описан один из этапов развала Украины по американскому сценарию, который начался в 2004 году. Благо, в отличии от приведенных выше стран, в нашей БОЛЬШИНСТВО людей образованные с объективным взглядом на происходящее, и потуги «сволоты» устроить переворот за американские деньги не увенчаются успехом.
avatar

ZZzz

  • 31 мая 2013, 15:17
+
0
Знаете ли, Ваш сайт меня сильно посмешил. Такого архипафосного дэбилизма не наблюдается даже на сайтах власти.

У передостанній день виборчої агітації Олег Тягнибок підтримав єдиного опозиційного кандидата до Київоблради у скандальному Вишгородському окрузі – а чо не за два часа до выборов? А ну да этож тягниБок – ему виднее как бокопорить)))

Или вот, например Ліквідація Кримської автономії – справжнє покращення для мешканців Криму
www.krym.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/036430/

А не пошли бы Вы с таким покращенням куда подальше? Своих олигофрэнов хватает.
avatar

Yevgen

  • 31 мая 2013, 15:20
+
0
Дарю Вам лозунг:«Тягны и бокопорь» — эксклюзив между прочим.
Скоро Юля к нам приедет — свободовцы покажут, что пальцем деланы?
avatar

Yevgen

  • 31 мая 2013, 18:04
+
0
Изучил тему — очень интересно, вот про патриотов пишут
avatar

Yevgen

  • 31 мая 2013, 18:16
+
0
www.international.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039485/ вот это меня рассмешило! Настоящая победа!
avatar

ZZzz

  • 01 июня 2013, 09:42
+
0
Смішно?))
То пошукайте там же де вказують що в тій же Литві за виступи держслужбовців російською їх штрафують.

Повага оточуючих до тебе розпочинається з поваги до самого себе. І починається з малого. Скільки разів ви бачили нахабні випади в бік України і скільки разів і як «наша» влада відповіла на це, щоби захистити свою гідність? І цим самим дати натяк тим на майбутнє що так з нами поводитися не пройде!!! Та коли об тебе витирають взуття а ти мовчиш, то можливо тобі це подобається?, і в подальшому це повторюватиметься доти доки ти не даси відсіч.
avatar

Patriot

  • 01 июня 2013, 17:47
+
0
"..І от уже країною починають керувати бандити, «гопники» та шахраї..."

Скажите прямо кто такие.
Приходится догадываться: Ющ, Юля, Лазаренко.
avatar

Мышкин

  • 01 июня 2013, 20:18
+
0
Мишкін, живіть сьогоднішнім, живіть майбутнім, а про вчорашнє пам«ятайте.
avatar

Patriot

  • 02 июня 2013, 14:38
+
0
И что же было вчера — империя СССР которая диктовала свои условия провинциям на половине ЕС. Кто это понимает? Щаз наоборот.
А Вы вкурсе что самым ярым украинизатором по мове был т.Сталин? и именно он создал государственность Украины статусом республика. Крыму тоже создал — вот и не верь в глобальный заговор)))
avatar

Yevgen

  • 03 июня 2013, 19:08
+
0
Yevgen, дивіться трохи глобальніше, трохи далі за СРСР, там зрозуміліше.
avatar

Patriot

  • 04 июня 2013, 13:46
+
0
Ну просветите.
avatar

Yevgen

  • 04 июня 2013, 16:09
+
0
То пошукайте там же де вказують що в тій же Литві за виступи держслужбовців російською їх штрафують.

Фашизм.
avatar

Yevgen

  • 02 июня 2013, 00:07
+
0
«В. Путін прийняв закон, який змушує всіх людей, які перебувають на території Російської федерації, вчити російську мову і історію Росії. Тих, хто відмовиться, буде заборонено працевлаштовувати навіть на ринок.»

Виявляється!?
avatar

Patriot

  • 02 июня 2013, 14:41
+
0
Цікаве відео для перегляду:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PJ_V_p35WfU
avatar

Patriot

  • 02 июня 2013, 14:43
+
0
Ну правильно все, и каким боком тут национализм? Национализм как раз на этом прекрасно паразитирует.
Разделяй по национальности, вере, цвету кожи, территориям и властвуй пока друг друга мочат.
Библию если читали, так раньше была одна мова — похоже славянско — арабская. арабская была прописной)))
avatar

Yevgen

  • 03 июня 2013, 19:04

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.