Щодо судів.

«Щодо судів, то якщо наше суспільство бажає знищити злочинність або суттєво її знизити, то пропоную громадянина, який скоїв злочин проти фізичної особи віддавати в руки тієї ж особи або в руки її родичів, без обмеження міри покарання і це буде правильно. Переконаний, якщо ґвалтівника віддати в руки батька, чоловіка чи брата потерпілої, то цей нелюд більше ніколи такого не скоїть, якщо взагалі залишиться живим. Можливо трохи жорстко, але здається справедливо. Іще, залишити можливість потерпілому, за власним бажанням, передавати злочинця в руки державного правосуддя з наступним відшкодуванням збитків і потерпілому і державі.

Злочини проти держави повинні каратись примусовою працею на благо держави з обмеженням волі, або іншим використанням в інтересах держави. Термін же покарання буде визначаться середнім рішенням, наприклад, десяти пересічних громадян в результаті анонімного опитування після повного розкриття суті злочину перед кожним опитуваним. Можливо виглядає трохи незвичним але не бачу ніякої різниці між судом суддів і судом простих громадян, тільки перші зачасту бувають продажними і судять по канонах законів, а других вже підкупити буде неможливо і судитимуть вони за принципами суспільної моралі, другий варіант навіть чесніший і справедливіший. І це буде вищим проявом демократії, бо життя є життя воно живе і має різні відтінки, його неможна запхнути в сухі параграфи законів. Завдяки такому підходу буде задіяний такий психологічний фактор, як страх перед невідомістю, бо за одне і теж діяння можна буде отримати різні форми покарання і різні терміни. Сам термін покарання буде показником рівня виховання і свідомості суспільства, а заодно і індикатором для управлінців.

Таким чином ми змусимо кожного бажаючого здійснити злочин добре замислитись чи це того варто, відбувшому ж покарання ми прищепимо шалене бажання більше не потрапляти до рук Феміди, а заодно позбудемось і судів а з ними Зваричів і Бачунів і звільнимо кошти на їхнє утримання та утримання відповідних установ і отримаємо змогу пустити їх на розвиток держави. Такий підхід суттєво знизить злочинність, крім того держава навіть у найгірших випадках зможе бути у виграші, а кожний потерпілий отримає можливість відшкодувати свої збитки, принаймні матеріальні в повному обсязі і якусь частку від моральних та фізичних.»

Витяг з брошури «Кому не байдуже...»
  • +1
  • 02 февраля 2012, 18:25
  • Patriot
  • 2324

Комментарии (0)

RSS свернуть / развернуть

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.