Що вибрать?

Дехто вважає сьогодні, що краще було б примкнути до якоїсь з більш сильних держав, або в повному складі, або частково і тоді буде все добре.

Хочу запитати: Вам мало ще крові і репресій? Хіба мало їх пережив наш народ? У кожної людини, в залежності від віку, є свій життєвий досвід, а в житті кожної держави цей досвід називається історією. Так от, виходячи з неї, ми вже вдосталь напилися братньої любові і поляків і росіян. Куди б ми не пішли, до кого б не приткнулись нас ніколи не приймуть за своїх, за рівних собі. В такому випадку ми будемо вічними приймаками. Або зятем, або невісткою, бо своя сорочка до тіла завжди ближча. Досить лише одного факту з історії Німеччини. Від часу її розподілу під час війни і до її з’єднання пройшло з півстоліття, а після об’єднання трохи менше чверті століття, але й до цього часу західні німці вважають себе «вищими» за східних, і це при тому що вони є одна й та ж нація, як кажуть одна кров і одна плоть! Чи варто говорити, що вийде з об’єднання різних народів?


Дехто вважає сьогодні націоналізм найкращим варіантом державності. Але погляньте — світ ще й досі здригається від жаху фашизму. І в такому варіанті ми не отримаємо нічого іншого крім загального бойкоту. Тим більше що четверта частина населення України не являється етнічними українцями. Тому цей шлях для нас буде також тупиковим.

Багато людей у нас ще й досі сподівається на доброго дядю. Що от пройдуть вибори, ми проголосуємо і потечуть молочні ріки. Але, в даний час, в нашій державі, ці сподівання мають дуже й дуже мізерну вірогідність. В країні Президента якої, наголошую Президента, депутати просто не пускають до Верховної Ради… Така вірогідність взагалі відсутня. Бо кожний із наших посадовців майже не має реальних важелів впливу на цих «народних».

Тому в такий спосіб не буде ні рік, ні берегів. Бо все продажне. Все схоплено, розділено і переділено, а вкрадені гроші рівняють можливості тих і інших. В чому ми вже мали не раз змогу пересвідчитись на практиці. Можна було б ще чекати, але часу в нас уже немає! Говорячи словами пісні: «ще трохи побалакаємо зникне Україна»! Вона вже навіть не на колінах, як жартували раніше. Вона вже лежить ниць і ледве дихає! Ще трохи і може стати вже запізно! А наша влада раз за разом вперто доводить нам свою не спроможність, або просто небажання міцно поставити її на ноги.

І тому в нас немає іншого вибору як взятись до справи самим. І надіятись лише на самих себе і тільки на самих себе, бо більше немає на кого! Нам потрібен свій шлях!

Витяг з брошури «Кому не байдуже...» Автор Патріот.

P.S.
Шукаю однодумців:[email protected]
  • 0
  • 31 марта 2011, 21:43
  • Patriot
  • 2397

Комментарии (7)

RSS свернуть / развернуть
+
0
Да не паникуйте, вы! Украина живет и будет жить. Никуда и никто ее к себе не тянет, по крайней мере — страны-соседи. Им бы в своих делах разобраться и выжить. Зачем им нужны чужие проблемы? Жить по-соседству — значит — сотрудничать. И почему бы не делать это на взаимовыгодной основе? Замкнуться ото всех и сидеть, думая о том, что соседи только и мечтают, чтобы захватить или присоединить к себе — это уже похоже на заболевавание (у идеологов такой концепции). Да, Украина сейчас переживает не лучшие времена, благодаря прежнему руководству: погрязла в долгах, свернуты или разрушены производства, разрушено селькохозяйственное производство, народ был втянут в политические интриги и в результате не верит уже никому. Что же делать в такой ситуации? Опять устраивать политические разборки и снова менять власть? А работать когда? Нет, граждане, хватит болтать. Пора уже за дела приниматься и вам и правительству. Поднимайте страну из руин, а потом разберетесь, кто — прав, а кто — лев. Вот это и есть единственный и верный «шлях» на все времена и для всех народов. Во имя ваших детей.
avatar

marika

  • 01 апреля 2011, 10:31
+
0
marika украинек уже писец. До задницы эти долги. Партия регионов врет, при чем нагло. НЕТ НИ КАКИХ ДОЛГОВ. Если бы были то Ахметову не подарили 400 млн грн, а на содержание рады не выделили 200 млн грн
avatar

Popocarsd

  • 01 апреля 2011, 17:36
+
0
те подонки за счет народа поднимают собственный бизнес. Всеукраинская забастовка — единственный способ поставить их на место
avatar

Popocarsd

  • 01 апреля 2011, 17:36
+
0
Паніка тут нідочого, більше відповідь на газетну вирізку Popocarsdа «Украина устала от «незалежности» и олигархов».

А співпрацювати можна з тим хто бажає співпрацювати і коли є чим, і з чим співпрацювати. І далі відповім Вам питанням. А Румунія з Угорщиною, видаючи зараз свої паспорти нашим громадянам, також співпрацює?

Співпраця дещо ширше поняття нашого нинішнього державного інтересу користувача. (Гречка з Китаю, картопля з Єгипту, сало з Польщі і так майже у всіх сферах) Співпраця…

Щодо захворювання можливо відповім Вам в наступному своєму витягу з «Кому не байдуже...»

На «Что же делать в такой ситуации?» — вимагати від чинної влади з визначеною періодичністю постійного звіту за її вчинки і пророблену нею роботу, за кожний певний період на посаді, перед народом. А «снова менять власть» нічого не дасть. Треба заставити ту «власть», тобто нашу, працювати не на себе, як є зараз, а працювати на нас, як це має бути. Принаймні не забувати.

Працювати звісно треба, завжди треба. Але всі ми зараз працюємо лише в кишеню влади і тих хто рядом, навіть не влади, а їх бізнес-інтересів.
avatar

Patriot

  • 01 апреля 2011, 19:10
+
0
Ну, вы же понимаете, наверное, почему выдают украинским гражданам паспорта другие страны( не только Румыния и Венгрия)? Заметьте, выдают по просьбе, запросу, а не навязывают. А сколько гастарбайтеров из Украины трудится и в СНГ, и в Европе, и в Америке — да везде! Да, и это тоже форма сотрудничества( ведь предоставили же им легально рабочие места эти страны). А что делать, если в Украине потеряны старые рабочие места и не созданы новые? «Гречка з Китаю, картопля з Єгипту, сало з Польщі і так майже у всіх сферах)» — ну и что? В России — то же самое: свой агропромышленный потенциал уничтожили при горбачеве и ельцыне, а потом вонючие заокеанские окорочка ели-давились; хорошо хоть теперь мал-помалу выбираемся из этой беды. А гречку тож китайскую едим. Ну есть-то надо. А вот когда Украина вновь станет поля гречкой засевать и овощи-фрукты выращивать сама, то все это с дорогой душой у соседа-Украины купим, а не из заморских стран повезем.

Да, власть должна быть подотчетна народу на всех уровнях, снизу и до верху. Как это сделать? Это сделать не так просто, как может показаться на первый взгляд. К этому должны быть готовы обе стороны: и народ, и власть. Пока народ политически безграмотен, он не сможет выбрать нужных ему людей для управления страной, а частая смена власти ведет к безответственности властей перед народом.У народа должно быть право отозвать своего представителя, если он не оправдал их доверия.Наиболее важные вопросы должны выноситься на референдумы(это д.б. на всех уровнях: от города и района до гос. уровня).Но опять-таки — народ должен быть политически и экономически хоть мало-мальски просвещен(это обучение можно начинать в старших классах школ и профильных уч.заведениях).
По власти. Законодательная ветвь власти, я считаю, д.б. беспартийной.Исполнительная власть должна быть автономной, но не полностью независимой от законодательной власти, и функционировать по авторитарно-технократическим принципам, со строгой дисциплиной и на профессиональной основе (например, министр обороны должен быть исключительно профессиональным военным, министр здравоохранения — профессиональным медиком и т. д.) Возглавляться Правительство должно непосредственно Президентом (главой государства).
avatar

marika

  • 01 апреля 2011, 20:20
+
0
Так, видають. Але щоб зрозуміти в якому контексті видають Румунія і Угорщина, Вам треба подивитись новини.

Щодо «А что делать, если в Украине потеряны старые рабочие места и не созданы новые?» — створювать нові робочі місця тут. Можливо звучить зараз не зовсім реально, але не тільки держава робить людей, люди також роблять свою державу. А кожний з нас може рівно стільки скільки спроможний собі дозволити сам.

Зробить, повірте, не важко, значно важче зібрати наших людей. Як саме? Це вказано в брошурі «Кому не байдуже...», витяги з якої я наводжу тут і буду частково наводити далі.

«К этому должны быть готовы обе стороны: и народ, и власть.» Так вони вже давно готові. Народ вже не може так жити, а влада вже панічно боїться народу, боячись змін. Відслідкувавши резонансні події за участі можновладців, зможете пересвідчитись в тому самі. Тільки той резонанс набув розголосу серед народу, як тут же від його головного учасника всі публічно «відхрестилися» і однопартійці, і друзі-олігархи. Це і є той страх перед народом в спасіння своєї власної шкіри.

Народ, тому що Ви пишете, ніколи не буде вчити нинішня влада ні в школах ні в ВУЗах, їй навпаки потрібні неучі і барани, щоб змогти продовжити своє жирування до бескінечності. А сам народ зможе навчитися тій грамоті тільки в боротьбі з владою, вимагаючи перед собою звіту, і намагаючись в ньому розібратися і відрізнити правду від брехні.

Та й серед народу є різні люди, не всі ж безграмотні, а от наша розпорошеність і є наша найбільша, і найголовніша проблема. Бо навіть грамотний — один не багато вартий. Саме для цього нам потрібна єдність і саме таку єдність я мав на увазі.

Щодо решти то написане Вами частково перекликається з викладеним мною в «Кому не байдуже...»

Але знову ж, побудова влади не є питанням завтрашнього дня. Та й надто складним мені не видається.

Найбільшою проблемою є це зібрати і згуртувати людей.
avatar

Patriot

  • 01 апреля 2011, 21:30
+
0
І ще одне.

Найкращий варіант побудови влади вкаже сама боротьба. Він буде з«являться і відшліфовуваться в процесі неї.
avatar

Patriot

  • 01 апреля 2011, 21:51

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.