0
Знаєте, як то кажуть, пессиміст бачить стакан наповнений до половини водою — напівпустим, а оптиміст — напівповним. Так і ми з вами. А щодо свого прикладу, то я його навела вище «приклад із життя».
avatar

Violenn

  • 20 июня 2012, 21:45
0
Тому, що починати треба з себе. Не треба лінитися та перекладати відповідальність на інших. А така відповідь нікому не подобається.

Всі чекають коли ж їм хтось зробить все і одразу. Коли ж ми станемо жити як у Європі? Коли ж у нас буде чисто і будуть великі зарплати? Коли в Україні не буде корупції?

А тоді, коли ми самі не будемо смітити — буде чисто, коли ми самі будемо платити податки, а не приховувати доходи — будуть і зарплати і пенсії. Коли ми перестанемо давати державним службовцям хабарі — не буде корупції.

Ми самі в усьому винні.

Приклад із життя. На днях пішла у паспортний стіл вклеїти фото (не в Феодосії) в паспорт. Переді мною чоловік заплатив у кишеню паспортистці за послугу, і за мною теж. А що, каже, я в паспорт 100 грн. поклав за послуги, мені пошвидше треба. Підходить моя черга. Заходжу. Дивиться мій паспорт. Каже: чому ж так довго не приходила. Кажу — так вийшло. Ой, говорить мені, це ж тобі тепер стільки грошей заплатити треба буде (а я перед цим подивилась в інтернеті від 17 до 51 грн.). Кажу: заплачу штраф, якщо треба, то що, мені в банк іти? (запитую аби вона швидше від демагогії переходила до суті). Каже, можна в банк, можна і мені. Я виразно на неї дивлюся, бо чудово розумію, що вона має на увазі. Вона, зрозумівши, що я їй платити не збираюсь, а прямо просити — це чистої води корупція, дає мені дві квитанції — одну за штраф, іншу — за вклейку фото. Іду плачу в банк. І далі все по формі. Через тиждень паспорт забрала. Питання: чому ми повинні таким «службовцям» платити за те, за що держава їм і так платить? Вони ж не безкоштовно працюють. А додатковий дохід отримують гарний.

І так майже кожен, спочатку жаліється, що в країні корупція, а потім сам же іде і дає державним службовцям гроші за послуги, які вони і так повинні надавати.

Подумайте, Україна починається з кожного із нас. І якщо кожен щось хороше зробить для неї, навчить цьому своїх дітей, пояснить друзям та родичам, я думаю жити всім стане краще!
avatar

Violenn

  • 20 июня 2012, 20:40