0
Та ти шо? А в Криму тіпа повний комсомол, всі все платять і ніхто нікуди на заробітки не їздить?

Нетреба нікого ні накого ділити. Нас майже вісімсот років різного роду загарбники ділили і намагалися ввернути в бидло. І це місцями їм значною мірою вдалося. І саме тому ми сьогодні є такими. І саме це є сьогоднішнім показником нашого побуту, відношенням до життя, зарплат і т.д… Але як тут говорив, здається Віталій, люди бачать не більше завтрашнього дня, а не те щоб там щось більше.

А те що вимагають то правильно й роблять, і вимагають в основному саме ті люди які побували за кордоном і хоч бачили на заробітках побут тих країн і ще хоч щось крім вілікодєржавного глуму. І хоч якось намагаються тут відтворити щось подібне.

І по справжньому відрадно що нині народ України починає об"єднуватись, гірше що на майданах (чорнобильці, афганці), але хоч так.
avatar

Patriot

  • 24 ноября 2011, 13:00
+1
Та таки так. Ніяк неможуть позбутися комплексу імперіалізму.
avatar

Patriot

  • 02 ноября 2011, 17:31
0
Браво, Letux!!! Гідний приклад. Немає відповіді бо немає напрацьованого механізму співпраці органів і громадян. А подібний випадок і громадяни які готові йти в своїй боротьбі до кінця, на жаль, радше виключення ніж норма. Хоча саме така масова поведінка звичайних людей є заставою нашого побуту й добробуту.

Ще раз, браво, Letux!
avatar

Patriot

  • 13 октября 2011, 21:19
0
Молодчага!!! Підтримую!
avatar

Patriot

  • 27 сентября 2011, 11:50
+1
Вимагання дотримання своїх власних прав це є певним видом свідомості громадян. І саме прояви цієї свідомості громадянами забезпечують їм (громадянам) відповідний рівень життя. Ви (хоча б в новинах) бачили що в Європі робиться навіть з міністрами за використання, скажімо, просто службового автомобіля в особистих цілях? А що робиться у нас? Кожний паршивий клерк тягне і рве під себе все що може із загального ж таки котла, по-суті з наших податків і нашого ж в подальшому добробуту. Власне на державну службу у нас задляцього і йдуть. І зупинити їх або ні знаходиться в залежності рівня свідомості громадян.
avatar

Patriot

  • 27 сентября 2011, 11:42
0
Я далеко не фан футболу. Але як його можна взагалі називати українським коли половина команд складається з негрів? Українська хіба що назва. Тим часом як дійсно українська молодь, і досить перспективна, гибіє по підворітнях.
avatar

Patriot

  • 17 сентября 2011, 20:12
0
Я так для себе розумію що завдання преси лише безпристрасно подавати інформацію. І автор безперечно правий, Фест винограду значно краще ніж фест вина, а при винограді там уже якимось боком вино, і діти з вином це також недопустимість. Але з якого дива, в даному випадку Кафа, повинна возражать і поучительствувать? Її завдання вчасно подати інформацію, а ваше і наше її оцінювати.

Інша справа якби Кафа була державною провладною чи відвладною газетою і подавала й передавала волю та інтереси влади і тут таке!, тоді так, але ж ви розумієте що в нас держави просто немає, територія є, і слава за те Богу, а держави немає. Тому гріха Кафи я тут не бачу. Не була б Кафа, була б Провінція, Победа, Мінутка, яка різниця? А втрачати рейтинг Кафі не ризон, по названим же вами причинам.
avatar

Patriot

  • 07 сентября 2011, 18:15
0
Да, діти на фестивелі вина — «круто»! Але до чого тут Кафа? Вона нічого не організовує лише виконує свою роботу.
avatar

Patriot

  • 06 сентября 2011, 07:55
0
Я не чарівник, я ще тільки вчуся. Про те й байка що на государство надії ніякої, тільки на себе і таких як сам. Програма обов«язково потрібна і люди дійсно багато що зможуть, і як для мене найбільшою проблемою є не сама програма а спосіб донесення її до людей. Дякую вам за діалог, в них іноді випливають питання які ще потребують відповіді, і до нових зустрічей.
avatar

Patriot

  • 05 сентября 2011, 16:05
0
Мабуть важко відразу переглянути вже сформовані погляди. Ви знову ж оцінюєте ситуацію з прагматизму, з рівня життя, побуту, влади, а навіщо? Все це пил, особливо влада. Вчора були помаранчеві, сьогодні голубі, завтра фіолетові, не має значення. Їх час при такому керуванні всеодно вичерпаний. Максимум ще років 10, повторюю, максимум! А далі піде знову все своїм чередом незалежно від нас по своїх невидимих ледь вгадуваних законах і не важливо хто буде попереду, ви чи я, чи він — байдуже, але буде невідворотно!

І те що не знають що робити це теж зі спектру не знають навколо чого об"єднуватись. «Не знають» — це лише питання часу. Не знають, але вже достеменно розуміють, що робити щось треба, розуміють що так далі неможна, а отже пошук пішов, або принаймні з«явилось очікування чогось і готовність до чогось, що вже само собою є певним результатом і початком певного невідворотного процесу. І хоч як, варіантів у влади лише два: або забезпечити нам більш-менш достойне життя і далі обманювати нас, або пакувать чемодани, і третього тут бути не може.

А всі ці реформи, податковий кодекс не більше ніж мишина возня. Обманюють нас, обманюйте ви, все це щоденна побутова бутафорія. І тут немає нічого ганебного ви обманюєте не державу, а лише тих вилупків які намагаються обманути нас. Головне пам»ятати про державу і про її інтереси. Потрібно навчитись розрізняти ці поняття. Одна справа держава, а зовсім інша ті, повторюю, вилупки які нею правлять, саме вилупки, бо інакше їх не назвеш. Саме це і є ШО, кому шо і за шо.

Не знаю чи ви мене зрозумієте. От ви оцінюєте все з боку грошей, достатків і т.д., а чи нормально це? А далі що? Як там? «Сидит Кащей над златом чахнет...». Ради цього?

Я от також роблю, заробляю, зірок з неба не знімаю, але й не гірше інших. Можна було б і більше заробляти. Гроші рахувати і все таке інше. А от душа кличе коня і, образно кажучи, шаблю і степом через всю Україну. Смішно? Так! Навіть дурно! Але так! А ви говорите очки.
Знаю що це не вкладається в рамки нині прийнятої «нормальності», але говорити мені про це при всих не страшно, хоч і знаю що не зрозуміють. Що мені можуть запропонувати в альтернативу «нормальні»? Довічне вкалування, довічну гонитву за грошима і довічне розчарування життям? Певно що не для цього нам дається життя. Я особисто вважаю що найвищою формою присвяти життя є розвиток власного духу. Що мені на жаль менш цікаво, а наступною є присвята життя Батьківщині, далі перераховувати не вважаю потрібним.
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 22:43
0
Та коли менше розумієш то вже швидше не надія, а щастя. Мені подобається своєю правдивістю непам«ятаю чий вираз про революцію і тут він буде особливо доречний: „Революцію затівають романтики, здійснюють прагматики, а наживаються різні покидьки.“

Щодо плебеїв, то кожний є тим ким сам себе вважає. І кожний має рівно стільки на скільки сам претендує і скільки сам того вартий. Факт! Бо будь-що спочатку формується енергетично і розпочинається з думки. Не кожна пташка в клітці невільниця і не кожна пташка на волі є вільною. А наявність дорогої машини чи великої квартири ще не є ознакою щастя, чи розумінням ОК. Все це відносно, і коли іноді бачиш вираз обличчя бомжа чи заштореного сектанта, то навіть починаєш сумніватися чи є в світі взагалі більше щастя. Тому мірять грошима і статками плебей не плебей недоречно. Їх можна заробити рівно стільки скільки у вас буде бажання і натхнення. Я не плебей! Всі обмеження існують лише в наших головах, щось на кшталт „світ сам по собі взагалі є ніякий, він є таким яким ви його сприймаєте“.

Кафа взагалі відрізняється, та певно й не тільки Кафа, гігантськими хвилями негативу користувачів щось на кшталт байки про п»яного зайця на іменинах та Моськи і слона, тобто все кругом не так один лиш я, один лиш я і ніякого, ні найменшого конструктиву. Не подобається? Запропонуйте краще! Я вже не говорю зробіть, хоча б запропонуйте! Замість того щоб просто нить. Ниття нічого не змінює. Хіба що викликає відразу. І це скоріш і є ті самі пережитки совдепу, мовляв мені должні! Та ніхто нікому нічого не должен, все сам і тільки сам, як там з фільму «ручками, ручками».

Останній абзац вас не стосується.
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 18:02
0
Ілюзія, вона і є ілюзія, і завтра чи після завтра вона стати може будь-чиєю. І в цьому плані найстрашніше мабуть втрачати надію. Навіщо тоді й жити взагалі, наділивши себе роллю плебея? Ви ж грамотна людина! У вас технічний склад розуму, можливо освіта інженера і в минулому досвід роботи за фахом. У вас все чітко, аргуметовано і виважено, чого не вистачає мені, а вам не вистачає хоча б трохи романтики.

Так, зараз все так як ви пишете. Але це типу «все схоплено» завтра також може стати всього навсього лише їхньою ілюзією. І мені здається вас в цьому переконувати не потрібно, ви це й сами прекрасно розумієте. Не можна втрачати віру. А інакше, знову ж, для чого тоді жити? Жити щоб робити, робити щоб їсти, їсти щоб існувати і комусь заробляти? Мабуть що ні, бо аж моторошно.

З об"єднанням дійсно є деякі проблеми, але де і в кого їх нема? Хоча більшою мірою ця проблема розбурхана нашими політиканами і роздмухана пропагандою близького зарубіжжя. Принцип Римської імперії схоже не вмирущий, розділяй і владарюй. Чим і намагаються керуватися і ті і інші в угоду своїх власних інтересів, але не більше. З власного хоч і невеликого досвіду можу сказати, в Сумах і Полтаві називався феодосійцем чтокав напропалу і ніхто нічого, навіть ніхто ніразу не обізвав ні кацапом, ні москалем, тут шокаю і приблизно те ж саме, тут же зустрічав приїзджих і проїзджих з Львівщини і Рівненщини які лупашать суто російською і ніяких ні в кого з цим проблем. Люди готові об"єднуватися і навіть боротися, але справжня проблема — люди не знають, вірніше поки що не мають, навколо чого об"єднуватися. Нема навколо чого об"єднуватися — оце і є основна і головна проблема! А в свої власні сили ніхто не вірить)))! Я не думаю що в Північній Африці вихідні позиції були кращі, але як бачимо(!)

Міняти систему скрізь великий злочин, а без дозволу чи відома самої системи — смертельний злочин, а в додачу ще й гріх великий, бо як же? Однак завжди і всюди зміна системи розпочиналася майже з нічого, система жирувала, а хтось намагався, система починала бачити і кепкувала з того, а хтось набирав обертів і сили, і коли система починала цим вже перейматися то як правило було вже запізно, бо вже надто відомим був той хтось, щоб йому так просто звернути шию. Не заклик, але варто замислитись…

Насправді приємно мати змогу спілкуватися з такими людьми як ви та сер-фін. І побільше позитиву та оптимізму!
avatar

Patriot

  • 04 сентября 2011, 13:11
0
З «овце-мирним населенням» — добре сказано! Саме в цьому наша левова частка наших негараздів. В нашій державі ніхто ні за що не відповідає, і ніхто ні в кого ні про що не питає. А треба б! Ще й як треба б! І це прерогатива саме простого населення, тобто людей! Тільки тоді почне з«являтися хоч якась відповідальність. А інакше ніяк, бо без відповідальності ніхто собі гірше не зробить.

Щодо Родіни то тут вже з якого боку оцінювати ситуацію. Особисто я оцінюю Батьківщину як землю, степи, ліси, гори, моря, ріки, наше небо і нашу природу, і тут ми безсумнівно на висоті, і я дійсно цим гордий! Я просто щасливий що народився саме тут — в УКРАЇНІ, а не десь там в Африці, чи якійсь Америці. Можливо дещо складно розсуждать на такі теми з голодним пузом, але без цього не обійтися, і чим швидше ми зрозуміємо що це наша земля, що саме ми тут господарі, тим швидше наше пузо стане ситим. Я раніше теж довго путав поняття Батьківщина з нашим рівнем життя, з нашою владою і мені було соромно визнавати що я українець, був час коли я намагався бути надто городськім і надто руськім, але вартувало визначитись з розумінням Батьківщина і все круто перемінилось. Нині я з гордістю можу заявити що я -УКРАЇНЕЦЬ, Я — УКРАЇНЕЦЬ і я тим гордий. Можливо все це виглядає трохи божевільним, але для мене це є насправді так! Я віднайшов свою істину і я цим щасливий. Мені нині не соромно тут на вулицях розмовляти українською і бути українцем. Навіть навпаки! Я знаю хто я! і ради цього я багато на що здатен. Просто треба не плутати поняття і все буде добре! Але досить сантиментів. Головне треба визначитись з власною самоідентифікацією і лише тоді життя почне налагоджуватися. Ви його почнете сприймати інакше, в іншому кольорі, і воно вас почне сприймати інакше, бо розгубленість не найкращий помічник. Не знаю чи ви мене зрозуміли, словом треба визнати себе українцями і будувати, або не визнати і шукати іншого щастя десь в приймах, що є само по собі примарним.

Я на всі 100 з вами згоден щодо роботяг, більше того нині йде тенденція нав»язування молоді поняття: роботяга — лох, крутій — перчуган, доречі не без підтримки закордону, бо ми їм більш за все потрібні як бидло, і саме через це також кордони потрібно трохи поприкрити. Також на всі 100 з вами згоден що спосіб заробітку для 90% населення знаходиться просто за межею розуміння. Де живуть люди, там є завжди можливість заробити — факт! Бо людям завжди щось треба, і з усього того «треба» — треба лише виділити головне, хоча би більш менш. Тим більше що сюди в Крим гроші тупо привозять, навчись їх підбирати і все! Але ви знову ж праві, бо за гранню розуміння! В нас ще надто багато довірливості і совдепівської тупої віри в турботу государства. А государства того, того турботливого вже давно нема, і чекати нічого! А нас до цих пір, в більшості, вчать у школах та вузах мірками совдепу, а та наука з реальністю ой як не співпадає, і це мабуть є однією з головних причин «одірваності» нашої молоді, бо ж все бачать і розуміють, і намагаються знайти свій шлях більш правильний, ближчий до правди, ну а результати тих пошуків ми всі добре бачимо. Так от, доля кожного у його власних руках, і розуміти це потрібно практично буквально! Багато раз це чув, але по-справжньому зрозумів це не так давно, та всеодно дяка Богу. А то ж ми привикли ішачить і чекати, знову ішачить і знову чекати, навіть за кордоном українці переважно виконують саму грязну роботу, десь на полях та фермах, а якісь негри, дикі негри))) сидять на базарах і торгують, тобто мислять і шукають!!! От воно розуміння! А ми від народження шукаємо собі ярмо(роботу) на шию! Найшов і раденький що у батька дурненький. Яку б ти роботу не знайшов, тобі ніколи не платитимуть достатньо! Бо ти господаря цікавиш в останню чергу і ти йому потрібен завжди в покорі і залежний. Тому працювати потрібно лише на себе! Звісно в нашій кланово-бюрократично-обдираловій системі це не просто, ой як не просто, але варіанти все ж є!

І ще. Я, начебто, не расист, але особисто мене обурює коли в Харкові чи Києві мотаються табунами україномовні чорномазі або плосколиці байстрюки. Я вважаю це не нормальним, та й як це можна вважати нормальним? В кожного народу є своя земля і там його місце, чи поганий він чи хороший. І європейці в цьому плані з нами чинять правильно. І нам потрібно робити так само, а в нинішніх умовах і ситуації навіть жорсткіше.

Довга вийшла байка, але якось так. Якщо в чомусь помиляюсь, поправте.
avatar

Patriot

  • 03 сентября 2011, 23:39
0
Це, і все моє решта тут, швидше за все і більш за все — набирання певного досвіду. Щодо виборів то мені до них як до Києва рачки, але хто знає? Я добре розумію той народ який виїзджає, але повторюю, не схвалюю, можливо я на нинішній час дещо неправильний, але вважаю що жити гаманцем і пузом просто не припустимо, як кажуть, не хлібом єдиним. Інакше давайте всі виїдемо скажімо до Німеччини або Канади. А щодо системки то ви вірно сказали, але вовків боятись в ліс не ходить!
avatar

Patriot

  • 03 сентября 2011, 07:32
0
Ледве не забув, незнаю чого Кафа мовчить, мабуть вихідний, але тут крім того що знімають номери, ще й убивають. «Намєдні» напроти Кримського ринку в одному з генделиків дядю вбили. Так що знайомому буде безпечніше іншого разу їздити до Турції, тровитися дешевим шмурдяком. Там вас на цьому люблять.
avatar

Patriot

  • 28 августа 2011, 20:59
0
Звісно підло. Але, так би мовити, негри були, є і будуть завжди. Тому сезон в Криму буде залежать хіба що від погоди. Навіть війна в південній Африці їх не лякає, вони їдуть всеодно. Так що поки тут є море — все буде добре.
avatar

Patriot

  • 28 августа 2011, 15:55
0
Вітаю на блозі українців!
avatar

Patriot

  • 28 августа 2011, 07:11
0
Знову переливать з пустого в порожнє безтолку. Ото краще займіться зубом буде корисніше.
avatar

Patriot

  • 27 августа 2011, 18:21
0
Я це питання навіть обговорювати не хочу. «Расєя, власть разниє вєщі» — брєд сивої кобили. Вся «власть» з народу, і саме народ підтримує ту чи іншу «власть». Те що загинули не тільки українці мене не обходить, мене цікавлять тільки українці, а те що гинули й росіяни — стандартна відмовка всіх росіян. Скажу навіть більше, жаль що вони не загинули, не поїли тоді один одного всі! Дивись би й горя в світі стало б менше. Расєя, відносно, християнська страна з менталітетом монголів, ідеями Чингісхана і на 40 відсотків німецько-французькою мовою, от і вся розмова.

Щодо «работают», так «работают везде», і Мацква в цьому плані ни є вийнятком чи якимсь пупом. Не буде Расєї — не клопіт, «работатимуть» деінде «негри» всюди потрібні.

Катерина велика хіба що шлюха і кривава вбивця, що руками коханців знищила свого власного чоловіка, Петра, здається, 3-го, і в цьому всі росіяни до копійки, хоча вона була й німкеня. Сибір до Расєї приєднували великою часткою і українці, і при приєднанні Криму майже всі передові загони і всі провідники і розвідники складалися з українців, із запорожців. І що? Чим віддячили? Отам ваш і прадід! І Україна завжди потерпала від кацапстану якнайбільше, бо «русікі» в ній завжди бачили непокору і конкуренцію собі і рівень їхніх звірств є мірилом їхнього страху. Духовно дрібний і підлий народ.

А вам щеміло б, серед виродків не жили б. І ще, можливо буде не тактовно, але скажу, тільки не розчаровуйтесь. Нікому ваша книга не потрібна, особливо зараз і ні тут, і ні там. Книги зараз взагалі не потрібні, тим більше такі нудні як історія з переплетінням чиєїсь чужої трагедії, то й поготів. Якби ви написали щось в стилі «Слєпой, Дурной чи Крівой», то ще б може якось, а так ні. Ви самі прекрасно бачите нинішні цінності: українці не потрібні українцям, росіянє — расіянам, а тут ще якісь гішпанці, та ще й горе, а горя в кожного свого хоч відбавляй. Тому й ні. Можливо колись, в часи аристократії так, але не зараз. І реакція блогу є тому найкращим свідченням. Але це зовсім не означає що треба все закинути, ні, навіть навпаки — шукайте то найдете.
avatar

Patriot

  • 27 августа 2011, 08:53